Gašić presudio Kragujevčanima u 90. minutu

Izvor: KGsport.info, 27.Nov.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić presudio Kragujevčanima u 90. minutu

Golom štopera Danijela Gašića u 90. minutu, jesenji prvak Prve lige Srbije Dinamo iz Vranja je na stadionu „Jumko“ došao do pobede u susretu sa kragujevačkim Radničkim 1923, koji je imao bod maltene u džepu, ali je na kraju ipak poklekao nakon jedne odlične akcije domaćeg tima.
Veliki broj Vranjanaca sjatio se juče na stadion „Jumko“ sa željom da uz trubače i pobedu protiv Šumadinaca proslavi prvo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << ekipe Dinama na polusezoni. Međutim, na slavlje su morali da čekaju sve do 90. minuta, kada je Gašić slomio otpor žilavih Kragujevčana, koji su se dostojno suprotstavili lideru, naročito u prvom delu susreta.
Jasno je bilo od prvog sudijskog zvižduka kako će ova utakmica teći. Dinamo je nastojao da što pre dođe do pogotka, dok su se fudbaleri Radničkog 1923 orijentisali na defanzivu i kontranapade, koji su im doneli pregršt radosti na gostovanjima ove jeseni.
U odsustvu kapitena Varjačića, Herve Bostan Amani je dobio zadatak da dejstvuje po desnoj aut liniji, dok je poziciju desnog beka baš kao i protiv Bežanije zauzeo štoper Saša Marković. Upravo je internacionalac iz Obale Slonovače na samom startu susreta pokušao da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali mu je tu zasmetao jedan od odbrambenih fudbalera Dinama, pa je lopta završila u gol autu.
U 12. minutu najbolji strelac Dinama Zakarija Suraka našao se u kaznenom prostoru Radničkog, međutim, otišao je isuviše u stranu, pa je iz ne baš povoljne pozicije šutirao preko gola. Uzvratili su Kragujevčani tri minuta kasnije kada je Vićentijević odličnim centaršutem pronašao Nenada Đurđevića, koji je čini se brzopleto reagovao šutirajući iz prve preko gola.
U 25. minutu Vićentijević još jednom dobro centrira na drugu stativu, gde je Amani sačekao loptu i tukao glavom u bliži ugao, ali je golman Dinama Miloš Vesić bio dobro postavljen.
Uzalud su Vranjanci pokušavali da dođu do prilike da ugroze gol Lazara Raičevića. Kragujevčani su znalački zatvorili sve prilaze ka svom golu, pa je na novu šansu domaća publika čekala sve do 39. minuta kada je Hristić sa nekih dvadesetak metara šutirao pored gola. Na drugoj strani raspoloženi Vićentijević zadavao je puno problema odbrani gostiju po levoj strani, pa je tako posle njegovog centaršuta u 42. minutu lopta umalo stigla do Đurđevića.
Levonogi Vićentijević izuzetno raspoložen za igru u prvom poluvremenu
(Foto: N. Kotlajić)

Poslednja prilika u prilično siromašnom prvom delu susreta viđena je nedugo pre odlaska na odmor, kada je nakon centaršuta Karapandžića sa desne strane Petrović „skinuo“ loptu sa glave Zakariju Suraki.
U drugom poluvremenu fudbaleri Dinama krenuli su još odlučnije ka golu kragujevačkog tima, pa su Šumadinci bili prinuđeni da se dodatno povuku pred naletima domaćeg tima.
Ipak, prva ozbiljnija situacija u nastavku susreta odigrala se u kaznenom prostoru Vranjanaca posle kornera koji je izveo Nedović. Bio je to oštar centaršut na prvu stativu, gde nisu stigli da reaguju ni Petrović, ni Amani. Nedugo zatim pokušao je na drugoj strani Ranđelović daleko van okvira gola Radničkog.
U 65. minutu viđena je do tada najbolja šansa za Vranjance. Nakon duge lopte u kazneni prostor Šumadinaca, Gašić je šutirao iz prve iskosa sa leve strane, ali je Raičević odbranio, lopta je potom ponovo došla do štopera Dinama, koji iz znatno povoljnije situacije promašuje čitav okvir gola.
Samo par minuta kasnije u odličnoj poziciji našao se i Suraka nakon odličnog prodora i asistencije Mlađana Stevanovića, ali je najbolji strelac Dinama umesto udarca na gol odlučio da padne i pokuša da iznudi najstrožu kaznu, što se pokazalo kao pogrešna odluka jer je sudija Tripković iz Kraljeva samo odmahnuo rukom.
U poslednjih petnaestak minuta susreta viđena je prava opsada gola kragujevačkog tima. Tako je visoki Gašić u 83. minutu uputio udarac glavom, lopta nezgodno odskočila ispred Raičevića, Suraka je pokušao da je ugura u gol, ali nije uspeo da prevari golmana Radničkog 1923, koji je tom prilikom sprečio napadača iz Gane da se po deseti put u ovoj polusezoni upiše u listu strelaca.
Jedna od retkih prilika za goste iz Kragujevca ukazala se u 87. minutu, kada je mladi Maksimović za trenutak umakao odbrani domaćeg tima, međutim, njegov udarac na gol završio je daleko preko prečke. Minut kasnije dosuđen je slobodan udarac za Dinamo na nekih dvadesetak metara od gola kragujevačkog tima koji je izveo Stojković, ali i ovaj pokušaj završio je van okvira gola.
A onda je usledio trenutak odluke. Igrao se 90. minut kada je Okamijan uposlio Ranđelovića na levoj strani terena, usledilo je kratko dodavanje za Nedeljkovića, a onda i pas za štopera Gašića koji se ubacio po desnoj strani i preciznim udarcem matirao Raičevića za veliko slavlje vranjske publike. Nedugo nakon postignutog gola Gašić je zbog oštrog starta nad Gavrovićem morao ranije u svlačionicu, ali mu to naravno nije teško palo.
Radnički 1923 je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda, pa je slavlje domaćih simpatizera i igrača uz trubače uskoro moglo da počne…
DINAMO – RADNIČKI 1923  1:0 (0:0)
VRANJE
Stadion: „Jumko“
Gledalaca: 2 000
Sudija: Lazar Tripković (Kraljevo)
Pomoćnici: Milan Pešović (Kraljevo), Milorad Jovanović (Ljig)
Strelac: Gašić u 90. minutu za Dinamo
Žuti kartoni: Vesić, Okamijan, Jeremić (Dinamo), Marković, Dragačević, Petrović, Nedović, Miljuš, Amani (Radnički 1923)
Crveni karton: Gašić (Dinamo) u 90. minutu
DINAMO: Vesić, Gašić, Antonijević (od 18. Nedeljković), Okamijan, Suraka, Hristić, Mladenović, Karapandžić (do 46. Ranđelović), D. Stevanović (od 48. Jeremić), M. Stevanović, Stojković.
RADNIČKI 1923: Raičević, Marković (od 88. Živanović), Dragačević, Petrović, M. Ilić, Nedović, Miljuš, Vidović, Vićentijević, Đurđević (od 80. Gavrović), Amani (od 61. Maksimović).
Šumadinci su jesenji deo sezone u Prvoj ligi Srbije okončali na šestoj poziciji sa 22 osvojena boda, dva manje od TSC-a i Sinđelića. Sledi pauza do marta, koju bi Kragujevčani morali da iskoriste da dodatno ojačaju svoje redove sa dva-tri nova igrača, kako bi na proleće bili još konkurentniji ekipama iz vrha tabele.
M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.