GVOZDENA PESNICA KORONE NE POPUŠTA U SRBIJI: Troje preminulih, dvoje u Nišu i po jedan u Kraljevu i Vranju

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 19:49

GVOZDENA PESNICA KORONE NE POPUŠTA U SRBIJI: Troje preminulih, dvoje u Nišu i po jedan u Kraljevu i Vranju

Na teritoriji Kraljeva evidentirana su još 83 novoobolela od testirana 164 uzorka

U prethodna 24 sata, od posledica korona virusa preminula su dva pacijenta iz Niša u niškom Kliničkom centru.

Kako se navodi na sajtu KC Niš, u kovid objektima hospitalizovano je ukupno 358 pacijenata. Kod 137 pacijenata, od kojih je četvoro dece, potvrđeno je prisustvo virusa.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 je priključeno na aparate za veštačku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

U ZC Leskovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 144 pacijenata. Kod 22 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 175 pacijenata. Kod 85 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Jedan pacijent sa potvrđenim virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 54 pacijenata. Kod 35 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19.

U prethodna 24 sata, preminuo je još jedan Kraljevčanin od posledica kovida 19, a ukupno 18 od početka epidemije.

.

Od početka epidemije koronavirus je potvrđen kod 703 osobe.

Iz Vetrinarskog instituta u Kraljevu stigli su rezultati analize 158 uzoraka, od čega je 80 pozitivno. Stigli su rezultati iz laboratorije Vatreno oko u Beogradu koji su se čekali duži period i od šest uzoraka, tri su bila pozitivna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.