Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 13:50

GRAĐANI, NE PALITE STRNIŠTA: Znatno povećana opasnost od požara usled visokih temperatura, a kazne su paprene

Lice koje je izazvalo požar dužno je da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom.

Nadležne službe Gradske uprave Vranje u cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti kako bi se izbegle eventualne posledice, upozoravaju građane da ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije moraju biti pravilno uskladištene.

U letnjem periodu, usled visokih temperatura, povećava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se opasnost od izbijanja požara.

Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje strnih useva, smeća i biljnih ostataka. Zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima, upozoravaju iz nadležnih službi Gradske uprave.

Novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice a pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Gazdinstvo gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi u periodu od tri godine, ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu vršeno spaljivanje žetvenih ostataka, ukazuju nadležni.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zbog visokih temperatura u letnjim mesecima povećava se opasnost od izbijanja požara

Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2021

VRANJE..U cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti kako bi se izbegle eventualne posledice, nadležne službe Gradske uprave u Vranju, upozoravaju građane da ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije moraju biti pravilno uskladištene. Spaljivanje strnih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.