Fabrika Sanč investira 2 mil. evra

Izvor: B92, 26.Jan.2008, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika Sanč investira 2 mil. evra

Beograd -- Fabrika obuće Sanč počela je u Vranju izgradnju pogona, u koji će investirati dva miliona evra.

Fabrika Sanč u Vranju biće sagrađena u narednih šest meseci

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić je prilikom polaganja kamena temeljca kazao da će u novoj fabrici biti otvoreno 200 novih radnih mesta.

Fabriku Sanč osnovali su pre sedam godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << italijanska kompanija San Luis i švajcarski holding Majs (Meishe), a u novom pogonu sa ukupno 400 radnika objediniće proizvodnju obuće koja je trenutno raštrkana u nekoliko zakupljenih objekata u Vranju.

Dinkić je naveo da je iz Nacionalnog investicionog plana dodeljena subvencija od 400.000 evra za izgradnju fabrike, čime vlada pokazuje da joj je stalo do bržeg razvoja juga Srbije.

Fabrika Sanč u Vranju, koja će se prostirati na 8.000 kvadratnih metara, biće sagrađena u narednih šest meseci, a dnevno će proizvoditi 1.500 pari obuće.

Ministar je istakao da ta investicija i niz novih ulaganja učvršćuju njegovo uverenje da će Srbija u narednih pet godina prepoloviti broj nezaposlenih.

"U taj moj ambiciozni plan mnogi nisu verovali, ali sada i u ministarstvu i u vladi preovladava ubeđenje da će Srbija, tako osmišljenim ulaganjima, prepoloviti broj nezaposlenih", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.