Evakuacija iz poplavljenih kuća

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija iz poplavljenih kuća

Evakuacija stanovništva u poplavljenim bujanovačkim selima Levosoje i Oslare je u toku. U Vranju poplavljena domaćinstava u donjem delu grada, kao i u selima Ribince, Zlatokop, Rataje, Pavlovac.

Na teritoriji Vranja palo je 53 litra kiše po metru kvadratnom, voda je poplavila i oko 50 hektara Zlatokopačkog polja, a poplavljena je i železnička stanica u Preševu i nekoliko bujanovačkih sela.

Usled obilnih kiša, proradilo je klizište u selu Drenovac, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je dovelo do toga da tri sela u ovom kraju budu odsečena od sveta ,ali je brzom reakcijom nadležnih magistralni put prema Vlasu ponovo osposobljen za saobraćaj oko četiri sata jutros.

Na ulicama Vranja, trenutno su tri ekipe JP "Vodovod" koje su angažovane na čišćenju i ispiranju vodovodne mreže, pišu "Južne vesti."

RTS javlja da je u u selima Levosoju i Oslaru kod Bujanovca pod vodom 50 kuća, a da je do poplava došlo zbog obilnih padavina i izlila reke Moravice.

Evakuacija stanovništva u ovim poplavljenim selima je u toku, a visina štete nastale zbog izlivanja Moravice i neočišćenih vodotokova biće poznata za dva dana,.

Interventnu pomoć u najosnovnijim namirnicama i plinskim bocama stanovništvu je donela delegacija Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na čelu sa Danijelom Nenadić.

"Služba Koordinacionog tela učiniće sve kako bi građanima olakšala trenutnu situaciju", rekla je Nenadić i dodala da će Koordinaciono telo redovno biti u kontaku sa meštanima i nadležnim

službama.

Kako je poručio Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, biće sve učinjeno kako bi se pomoglo pri saniranju štete.

Na terenu se nalaze pripadnici vatrogasne spasilačke ekipe, pripadnici policije i vojske, kao i komunalne službe iz Bujanovca koje su dale svu potrebnu mehanizaciju da se sanira korito Moravice.

(MONDO/agencije/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacija poplavljenih sela kod Bujanovca, pomoć stigla

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2013

BUJANOVAC - Evakuacija stanovništva u poplavljenim bujanovačkim selima Levosoje i Oslare je u toku, a visina štete nastale zbog izlivanja Moravice i neočišćenih vodotokova biće poznata za dva dana, saopšteno je danas iz Koordinacionog tela za jug Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.