Izvor: JUGpress.com, 10.Jul.2020, 13:00

Epidemiolška situacija je nepovoljna Vranju i Pčinjskom okrugu

VRANJE

Prema najnovijim podacima dobijenim analizom 50 uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, u Vranju je 14 osoba pozitivno.

Po dve osobe iz Bujanovca i Vladičinig Hana je zaraženo korona virusom i jedna iz Trgovišta.

Na području Pčinjskog okruga od početka epidemije je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << registovano 845 kovid pacijenata. Samo 684 u Vranju, 70 u Surdulici, 44 u Vladičinom Hanu, 32 u Bujanovicu, sedam u Preševu, pet u Trgovištu i tri u Bosilegradu.

U tri Kovid bolnice trenutno je hospitalizovano 155 pacijenata. Zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa, u Vranju je na Odeljenju psihijatrije otvorena četvrta kovid bolnica, sa 60 ležaja.

U Pčinjskom okrugu radi pet kovid bolnica, četiri u Vranju i jedna u Surdulici.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Svetlana Stojanović medijima je izjavila da je priliv pacijenata veliki, ali se beleži manji broj prvih pregleda u ATD-u.

Dnevno u kovid ambulantama u Vranju se pregleda više od 200 pacijenata.

Ona je dodala da u narednom periodu očekuje postepenu stabilizaciju i apelovala na građane da nose maske, drže fizičku distancu, peru ruke, provetravaju prostorije i izbegavaju bilo kakva okupljanja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.