Eparhija Vranjska: Iz manastira niko nije pobegao zbog insinuacija na ličnost Episkopa

Izvor: OkRadio.rs, 12.Sep.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eparhija Vranjska: Iz manastira niko nije pobegao zbog insinuacija na ličnost Episkopa

Vranje - Eparhija Vranjska objavila je saopštenje na svom internet sajtu u kojem se demantuju „insinuacije“ objavljene u nekim medijima. - Bratstvo manastira Svetoga Prohora Pčinjskog (koji broji tri monaha i četiri iskušenika) na čelu sa Episkopom Vranjskim Gospodinom Pahomijem, koji vrši dužnost igumana ove svete obitelji, na svom bratskom sastanku koji je odžan 05.09.2019. godine, je odlučilo da monaha Justinijana zamoli da napusti manastir i Eparhiju Vranjsku, zbog njegovog trajnog nepoštovanja reda i poretka u Manastiru (Uredba Svetog Arhijerejskog sabora o unutrašnjem životu manastira iz 1964. godine) – stoji u saopštenju.   Bratstvo manastira, koje pored služenja u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog...
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bratstvo manastira Prohor Pčinjski oglasilo se povodom novog skandala vladike Pahomija i odlasku monaha

Izvor: Blic, 12.Sep.2019

Bratstvo manastira Prohor Pčinjski na čelu sa episkopom Pahomijem, koji je i na dužnosti igumana, donelo je odluku da jednog monaha udalji iz eparhije vranjske, ali tvrde da iz manstira niko nije pobegao zbog poslednjih dešavanja vezanih za vladiku Pahomija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.