Elektrodistribucija: Normalizacija napajanja strujom u najkraćem roku

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2023, 16:52

Elektrodistribucija: Normalizacija napajanja strujom u najkraćem roku

"Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije angažovane su tokom celog vikenda na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u brdsko-planinskim delovima Srbije, koje je pogodila mećava", kažu iz ovog preduzeća. Najveći problemi su, dodaju, u Svrljigu, a problema ima i okolini Vlasotinca i Vranja.

Probleme koje je sneg u subotu napravio u zapadnoj Srbiji preneo je i na jug i jugoistok.

Monteri iz Užica, Kraljeva, Ivanjice, Niša sve vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su na terenu i rade u teškim uslovima. Angažovane su dodatne ekipe i mehanizacija da bi se za sve građane pogođene snežnom olujom u najkraćem roku normalizovalo snabdevanje električnom energijom – kažu u Elektrodistribuciji Srbije.

Ekipe na terenu; foto: Elektrodistribucija U Svrljigu od noćas nema struje ili je ima u prekidima, a problemi postoje i u selima vlasotinačke opštine u kojoj je pao sneg visine do 40 cm.

Veliki broj sela ostao je bez električne energije, usled vlažnog i teškog snežnog pokrivača. Svi raspoložive ekipe Elektrodistribucije su na terenu - kažu u Opštini Vlasotince.

Iz Elektrodistribucije mole građane za razumevanje; foto: Opština Vlasotince Načelnik Štaba za vanredne situacije Vlasotinca Ivan Stanković kaže da je u Konopnici pala rešetkasta bandera i u toku je njena zamena betonskom banderom.

Na dalekovodu na pravcu Orašje iskrivljena je konzola, čija je zamena takođe u toku. Nakon toga trebalo bi da sela na tom pravcu dobiju struju, ukoliko ekipe EDS-a ustanove da nema drugih kvarova, Na pravcu Šišava palo je drvo na dalekovod, trenutno se radi na njegovom uklanjanju. Na pravcu Svođe struje ima do mahale Progon, na dalje se utvrđuju kvarovi - kaže Stanković.

Iz Elektrodistribucije Srbije mole građane za razumevanje jer "snežne padavine, vetar i nepristupačan teren otežavaju pronalaženje kvarova i popravke".
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EDS: Sve raspoložive ekipe angažovane u delovima koje je pogodila mećava, najgore u Ivanjici i Svrljigu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2023

Elektrodistribucija Srbije (EDS) saopštila je da su sve raspoložive ekipe angažovane na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u brdsko-planinskim delovima Srbije koje je pogodila mećava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

EPS: Normalizacija napajanja strujom u najkraćem roku

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Nov.2023

BEOGRAD – Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije angažovane su tokom vikenda na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u brdsko-planinskim delovima Srbije, koje je pogodila mećava, saopštila je Elektrodistribucija Srbije. “Monteri iz Užica, Kraljeva, Ivanjice, Niša,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.