Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2024, 20:01

Ekološki ustanak Vranje: Izlio se mazut iz kotlarnice JP „Novi dom“, slučaj prijavljen policiji

VRANJE

Predsednik Ekološkog ustanka Vranje Dragan Antić objavio je na svom Fejsbuk profilu da se u utorak 23. januara, između 16 i 17 časova, desio “akcident u kome je došlo do izlivanja mazuta iz kotlarnice JP Novi dom, iza zgrade Braća Bajić” i da je slučaj prijavio policiji.

,,Na licu mesta sam zatekao radnike i mašinu kako saniraju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << štetu zatrpavanjem cevi peskom. S obzirom na to nigde nije bilo policije, a morala bi da obezbedi mesto, slučaj sam prijavio policiji oko 18 časova. Takođe je izvršena i prijava komunalnoj miliciji”, napisao je Antić.

Kako objašnjava po zakonu je na licu mesta morala biti i pilicija i sanitarna inspekcija.

,,Očigledno da je direktor Novog Doma Goran Petrović pokušao da sve sakrije ali su mi građani poslali fotografije i snimke. Nakon uvida situacije na terenu izvršio sam prijavu nadležnim institucijama od kojih očekujemo da preduzmu odgovarajuće mere protiv odgovornih za prikrivanje ekološke katastrofe i opšte bezbednosti po stanovništvo. Pukom srećom izbegnuta je veća katastrofa do koje je moglo doći”, navodi  Antić.

Iz Ekološkog ustanka upozoravaju nadležne da nastala šteta mora da se sanira po propisima kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravlja stanovništva.

,,Potrebno je pored peska posuti i aditiv za skupljanje masnoća, a potom sve isprati vodom. Pratićemo da li će nadležni poštovati propisane mere. Očekujemo da policija i tužilaštvo pokrenu postupak protiv direktora JP ‘Novi dom’ Gorana Petrovića zbog prikrivanja ekološkog incidenta, neobaveštavanja policije i ugrožavanja bezbednosti i zdravlja stanovništva”, stoji u saopštenju. (kraj) DC/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.