Dve osobe nestale u bujici na jugu Srbije

Izvor: Press, 16.Maj.2010, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve osobe nestale u bujici na jugu Srbije

U nezapamćenom nevremenu koje je zahvatilo opštinu Trgovište i okolna sela dve osobe se vode kao nestale, a za život treće se bore spasilačke ekipe. Pod bujicom vode nestaju kuće i zgrade, a iz nabujale vode izvučen je i jedan mladić
Regionalni put Vranje - Trgovište je zatvoren, a bujice odnose čitava sela. U ovom kraju kiša pada neprestano već 12 sati, nema struje i vode, a u prekidu je i telefonski saobraćaj. Milorad Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zamenik predsednika opštine Trgovište, kaže za Press da je stanovnike ovoga kraja zadesila ogromna nevolja i da su mnogi ljudi životno ugroženi.
- Tripušnica, Lešnička i Kozjedolska reka, koje se ulivaju u Pčinju, poplavile su, osim Trgovišta, i sela koja se nalaze nizvodno od ove opštine, Donju Trnicu, Ljaince i Ljaprance, u kojima je trenutno najteža situacija. Voda je u Trgovištu odnela 100 metara betonskog zida, poplavljene su zgrada policije, šumsko gazdinstvo, vrtić i pijaca - kaže Nikolić.
Spasilačke ekipe su na terenu, tokom noći su pripadnici vojske i policije krenule put Trgovišta. Pomoć stiže iz Vranja, Leskovca, Kragujevca i Niša, a u opštini je proglašeno vanredno stanje.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.