Izvor: JUGpress.com, 10.Jan.2020, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje migranata i starih lica

VRANJE

U Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju organizovano je druženje migranata iz Prihvatnog centra i korisnika koji su smešteni u Prihvatilištu za stara i napuštena lica.

Oni koji traže utočište i prolaze kroz našu zemlju na putu ka boljem sutra pokazali su humanost pripremivši poklon paketiće za sve one kojima je dom Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Vranju, gde su smeštena 32 lica.

 „Inicijativa za ovu akciju potekla je od Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i migrantkinja koje su tokom prošlih božićnih praznika posetile ovu ustanovu, darivale ručno rađene kape i šalove korisnicima i provele pre podne u druženju sa našim najstarijim sugrađanima“, kaže Milica Anđelković Jovanović iz ove međunarodne organizacije.

Priređena je i praznična trpeza zavaljujući Ugostiteljskom objektu Gradska meana.

Migranti su na ovaj način želeli da se zahvale lokalnoj zajednici na gostoprimstvu.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Počelo prebacivanje migranata i izbjeglica u kasarnu Blažuj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2020

Iz prihvatnog centra Ušivak kod Sarajeva u petak je počelo prebacivanje migranata i izbjeglica u kasarnu Blažuj, kod Sarajeva, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Dražan Rozić, koordinator za migrantsku situaciju za Bosnu i Hercegovinu ispred Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Radi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.