Drugi Sky Race na Besnoj Kobili

Izvor: juGmedia, 13.Jul.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi Sky Race na Besnoj Kobili

VRANJE – Drugi Sky Race u okviru Skyrunning lige Srbije održan je na obroncima Besne Kobile, jedne od najlepših planina juga Srbije.

Staza dužine 25 km i 1800 m uspona vodila je trkače i planinare iz centra Vranjske banje ka najvišem vrhu na 1923m n.v. Preko 100 učesnika iz Srbije i inostranstva po prvi put se upoznalo sa netaknutom prirodom Besne Kobile i uživalo u pitomim planinskim pašnjacima i livadama, lekovitim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << biljem i šumskim plodovima.

Na vrh Besne Kobile, nakon 2 h 36 min prvi je stigao Kristijan Stošić, atletičar iz Beograda, rođen u Vranju i time opravdao očekivanja svojih sugradjana koji su nedeljama unazad najavljivali njegov trijumf na ovoj trci.

Drugi je na cilj stigao Duško Momić za 2h 47 min, a minut za njim i Milovan Milić. Prva dama na cilju bila je Tanja Stojanovski sa rezultatom 3h i 51min , drugo mesto osvaja Mirjana Kovačević sa vremenom 4h 17 min , a treće Ana Milosavljević 4h 22min.

U kategoriji planinara prvo mesto zauzeo je Branimir Šešelja sa rezultatom 3h i 46 min, drugo mesto Janko Đurić sa vremenom 4h i 20 min i treće Dejan Nešković 5h 12 min. Prva planinarka na cilju bila je Andreja Tepavčević sa rezultatom 4h 29 min, druga Jovana Subić 5h 14 min i treća Irena Pavlović 5h i 25 min.

(kRAJ)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.