Dragica Nikolić: Kampanjom do boljih porodilišta

Izvor: Blic, 03.Apr.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragica Nikolić: Kampanjom do boljih porodilišta

Beograd - Prva dama Srbije Dragica Nikolić izjavila je danas da će fondacija koju je pokrenula renovirati veći broj porodilišta, u okviru kampanje "Više da nas bude" i podsticati žene da se odvaže da rađaju decu.

Ona je rekla da je ponosna što je fondacija uspela da rekonstruiše porodilište u Kragujevcu, i najavila skori završetak obnove porodilišta u Vranju i početak radova u Čačku i Novom Pazaru.

Stanje je različito, ali širom Srbije ima porodilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja su u katastrofalnom stanju, rekla je za RTS predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić".

Komentarišući podatke statistike da u našoj zemlji svake godine nestaju opštine veličine Ćuprije, Knjaževca, Negotina i da decenijama nema ni proste reprodukcije stanovništva, ona je istakla da kampanja "Više da nas bude" treba da promeni tu upozoravajuću statistiku.

- Kampanja ima za cilj da usmeri pažnju javnosti na ovako strašnu statistiku i da pokrene činioce društva koji nešto mogu da učine da slika u Srbiji bude bolja - rekla je supruga predsednika Srbije.

- Misija Fondacije je da pomogne majkama da se odvaže da rađaju decu, da obnovi porodilišta - izjavila je ona i dodala da je "jug strašan, tamo se svašta može videti", "slušajući razne priče iz porodilišta majke su uplašene da rađaju decu u njima".

Ističući da, kao prva dama, gleda da iskoristi svaki kontakt na putovanjima i u posetama da nešto dobro donese Srbiji, Dragica Nikolić je objasnila da su "donatori uglavnom privatne fondacije, ljudi dobre volje iz državnih struktura", i da nijedan dinar nije uzet iz državne kase.

- Sve radimo novcem koji smo skupili sa strane - rekla je ona.

Ona je kao primere navela posetu Kini, kad je kompanija Huavej dala pomoć za 600 socijalno ugrožene dece i pomogla da talentovani učenici budu nagrađeni računarima, dok je Turska dala donaciju za rekonstrukciju porodilišta u Novom Pazaru a sa puta u Ameriku doneta je pomoć za decu s autizmom.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vranje,   Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva dama Srbije u borbi protiv bele kuge: Mora više da nas bude!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Apr.2014

- Misija Fondacije je da pomogne majkama da se odvaže da rađaju decu, da obnovi porodilišta - rekla je Dragica Nikolić, najavivši da će novac iz njene fondacije biti izdvojen za renoviranje većeg broja porodilišta u Srbiji

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.