Dodatnih 1,3 miliona evra za komunalnu infrastrukturu na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatnih 1,3 miliona evra za komunalnu infrastrukturu na Paliću

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW, obezbedilo je dodatna sredstva u ukupnoj vrednosti od 1,7 miliona evra za realizaciju projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić“ u Subotici i projekta prečišćavanja otpadnih voda u Vranju.

Ukupna vrednost projekta zaštite Palićkog jezera je 7,8 miliona evra, od čega su 1,3 miliona evra dodatna sredstva.

Realizacijom projekta „Zaštita >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biodiverziteta i voda jezera Palić“ biće očišćeno jezero na Paliću, proširena kanalizaciona mreža u naselju Palić, a pored toga biće urađeni i zaštitni pojasevi oko jezera koji će biti turistički uređeni biciklističkom stazom.

Projekat prečišćavanja otpadnih voda u Vranju je ukupne vrednosti 15,9 miliona evra, uključujući 400.000 evra dodatnih sredstava. Projekat obuhvata izgradnju 19 kilometara kolektora za otpadne vode, kao i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Kroz programe vodosnabdevanja, prečišćavanja otpadnih voda i kanalizacije i upravljanja čvrstim otpadom u gradovima srednje veličine u Srbiji, čija je vrednost 283 miliona evra, obezbeđena je podrška modernizaciji i izgradnji komunalne infrastrukture u 29 gradova i opština srednje veličine u Srbiji.

Kompletan program se realizuje uz finansijsku pomoć Vlade SR Nemačke i Evropske unije, preko Nemačke razvojne banke KfW, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vranju još 400 000 evra za prečišćavanje otpadnih voda

Izvor: VOM.rs, 03.Sep.2019, 09:44

Vranju još 400 000 evra za prečišćavanje otpadnih voda. Vranje će od Ministarstva gravinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobiti još 400 000 evra za projekat prečišćavanja otpadnih voda. Ukupna vrednost ovog projekta je 15,9 miliona evra, uklјučujući 400.000 evra dodatnih sredstava. Projekat...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.