Dobitnik NIN-ove nagrade otvara Književnu koloniju u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 17.Nov.2022, 22:17

Dobitnik NIN-ove nagrade otvara Književnu koloniju u Vranju

Nekoliko pisaca imaće književne večeri i održati radionice za osnovce i srednjoškolce na ovogodišnjoj Književnoj koloniji, koju Narodni univerzitet u Vranju organizuje po osmi put od 28. novembra do 8. decembra. Na otvaranju će gostovati jedan od najpopularnijih savremenih srpskih pisaca, dobitnik NIN-ove nagrade za knjigu Tesla, portret među maskama Vladimir Pištalo.

Razgovor sa piscem vodiće od 19 sati u vranjskoj Gimnaziji pesnik, esejista, književni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kritičar i putopisac Nenad Šaponja.

Naredno književno veče imaće pisac i pesnik za decu Dejan Aleksić, a u ulozi moderatora, o romanu Petlja sa njim će razgovarati književna kritičarka Slađana Ilić.

Aleksić će 12. decmbra u Galeriji Narodnog univerziteta održati i radionicu sa osnovcima od 5. do 8. razreda.

Iste večeri, knjigu (Na) ženi koju voliš promoviće pisac i aforističar Moma Stefanović, koji će prethodno održati radionicu sa vranjskim srednjoškolcima.

U petak, 5. decembra, Narodni univerzitet će od 19 sati u vranjskoj Gimnaziji promocijom ponovljenog izdanja Zvezda je usmerena ka vedrom nebu Momčila Zlatanovića obeležiti 55 godina izdavačke delatnosti.

Narednog dana će gost Književne kolonije biti književnica za decu Jasminka Petrović, a ona će održati i radionicu sa osnovcima od 1. do 4. razreda.

Koloniju će 8. decembra zatvoriti književnica iz Vranja Sunčica Denić, promocijom knjige Pisma Tuli, a osim nje o knjizi će govoriti i urednik izdanja Mihajlo Pantić i recezent Alaksandar B. Laković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.