Do 15. januara mogući predlozi za najviše priznanje Grada Vranja

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jan.2024, 14:27

Do 15. januara mogući predlozi za najviše priznanje Grada Vranja

Na dan kada se obeležava 146 godina od oslobođenja Vranja tradicionalno će biti uručena priznanja "31. januar", a ko je zaslužio ovo priznanje mogu da predlože i građani i pravna lica sve do 15. januara do kada je otvoren poziv. Biće uručeno jedno specijalno priznanje pojedincu za dugogodišnje rezultate i dostignuća u nauci, umetnosti ili afirmaciji grada, a do šest javnih priznanja za one čiji je rad bio značajan za Vranje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Specijalno priznanje "31. januar", koje je pre 4 godine za doprinos umetnosti dobio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće uručeno i ove godine, kao i javna priznanja koje je prošle godine dobila beogradska kompanija Milenijum tim, koja je široj javnosti postala poznata nakon rušenja u Savamali.

Predloge će Komisija, kako je objavljeno, prihvatiti do 15. januara, a krajem meseca bi trebalo da bude poznato i ko su dobitnici najvišeg priznanja Grada Vranja u 2024. godini.

"Specijalno javno priznanje 31. januar" može se dodeliti fizičkom licu za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog i umetničkog stvaralaštva, od značaja za afirmaciju grada Vranja. Može se dodeliti jedno "Specijalno javno priznanje 31. januar", a dodeljuje se u vidu diplome sa novčanim iznsom.

"Javno priznanje 31. januar" može se dodeliti fizičkom i pravnom licu za izuzetne dugogodišnje ili jednogodišnje rezultate i doprinos u razvoju i unapređenju privrede, privatnog preduzetništva, društvenih delatnosti, odbrane i zaštite, bezbednosti građana, kao i drugim oblastima od značaja za grad Vranje. Može se dodeliti do šest javnih priznanja, od koji se tri dodeljuju fizičkim licima, a tri pravnim licima. Prioritet imaju fizička i pravna lica sa izuzetnim dugogodišnjim rezultatima i ostvarenjima.

Uslovi i detalji javnog poziva dostupni su na zvaničnom sajtu grada, a kažu da prijava mora biti potkrepljena konkretnim rezultatima. Predloge mogu da podnesu svi građani i pravna lica iz Vranja, a dostavljaju se Privremenom organu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.