Dinamo jesenji šampion Prve lige u fudbalu, Piroćanci u zoni ispadanja

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo jesenji šampion Prve lige u fudbalu, Piroćanci u zoni ispadanja

Ulazak u najjače domaće prvenstvo ambicija je prvoligaša iz Vranja, a kako se čini, na dobrom su putu da to i ostvare. Dinamo je jesenji deo prvenstva završio na liderskoj poziciji Prve lige, a njihov trener Dragan Antić kaže da je ovo istorijski uspeh za klub, te da u zimskom prelaznom roku planiraju i pojačanja.

Vranjanci su odlično otpočeli sezonu i u prvih 11 kola zabeležili 9 pobeda, dok su se u poslednje vreme malo opustili, pa su novembra, sem što >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su 2 puta trijumfovali, po jednom remizirali i izgubili. Ovim “kiksevima” omogućili su prvim pratiocima da im se približe, ali ne dovoljno da ugroze njihov naslov jesenjeg prvaka.

Zadovoljan i jesam i nisam, poklonili smo bodove Užičanima i Novom Pazaru, mogli smo da imamo bar još 4 boda više. Šta je tu je, idemo dalje. Prvaci - najveći uspeh u istoriji kluba Dinamo i grada Vranja i mislim da smo zasluženo na tom mestu, jer igramo najbolji fudbal - priča Antić.

Oni sada imaju prednost od 3 boda u odnosu na Metalac iz Gornjeg Milanovca, tima koji je prošle godine ispao iz Super lige, odnosno 6 više od Proletera iz Novog Sada.

Pojačaćemo se na zimu, dovešćemo 6, 7 pravih pojačanja, koja mogu da nam budu pojačanja i za Super ligu. Sada nemamo dovoljan kvalitet za Super ligu, igramo dobro, ali nam fali kvaliteta. Bolje sada da tražimo pojačanja, da imaju kada da se uigraju - objašnjava starteg.

Ukoliko ostvare ciljeve i na leto se nađu među elitom domaćeg fudbala, biće im potrebno još nekoliko pojačanja, kako je zaključio Antić, kako ne bi imali epizodnu ulogu u prvenstvu, već kako bi se tu zadržali duže.

Nakon veoma lošeg početka sezone, kada tokom prvih 8 kola nije nijednom pobedio, oporavio se malo drugi predstavnik juga Srbije u Prvoj ligi - pirotski Radnički. Zato su napredovali do 14. pozicije, ali to mesto im i dalje ne osigurava ostanak u takmičenju.

Na početku lige oni su osvojili jedan bod tokom 8 kola, ali je usledio “preporod” ekipe, pa su u narednih 7 utakmica kod kuće osvojili maksimalnih 12 bodova, uz remi na gostovanju Radničkom u Kragujevcu.

Tako su Piroćanci pobegli za začelja tabele, a sada ih 2 boda dele od 12. mesta, koje osigurava opstanak u jedinstvenoj ligi Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.