Delegacija iz Koreje u poseti Vranju i Preševu

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija iz Koreje u poseti Vranju i Preševu

VRANJE/PREŠEVO  – Delegacija Ambasade Republike Koreje u Srbiji, koju predvodi ambasador Li Dohun boravila je  u zvaničnoj poseti Zdravstvenom centru Vranje i pokazali interesovanje za pomoć ovoj zdravstvenoj ustenovi oko medicinskog zbrinjavanja migranata i izbeglica.

Visoke zvaničnike Republike Koreje primio je direktor Zdravstvenog centra, dr Vladimir Stamenković sa svojim saradnicima.

Cilј posete >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je bio upoznavanje visokih diplomatskih predstavnika sa rezultatima rada zdravstvenog centra, njegovih kapaciteta, kao i i uslova i mogućnosti koji se pružaju pacijentima u domu zdravlјa i bolnici ali i u kampu Miratovac i Prihvatnom centru Preševo, gde su takođe angažovane ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlјa Vranje i bolnički lekari različitih specijalnosti u skladu sa potrebama na terenu,kao odgovor na migrantsku krizu i zdravstveno zbrinjavanje migranata koji prolaze kroz našu zemlјu.

Dr Vladimir Stamenković upoznao je ambasadora Li Dohuna sa potrebama Zdravstvenog centra Vranje da se obnovi vozni park i da su u tom smislu potrebna sanitetska vozila opremlјena savremenom medicinskom opremom, kao i dijagnostička aparatura za bolnicu. Ambasador Republike Koreje, Li Dohun izrazio je spremnost da u saradnji sa Ministarstvom zdravlјa Republike Srbije na ovaj način pomogne Zdravstvenom centru Vranje  kako bi se migrantima pružila neophodna zdravstvena pomoć u kontekstu aktuelne krize na Balkanu i u Srbiji.

Delegacija ambasade Republike Koreje juče je pored posete Zdravstvenom centru Vranje boravila i u Prihvatnom centru Preševo.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.