Dejanu pomoć, Bojanu stipendija

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanu pomoć, Bojanu stipendija

Obolelom ratniku Dejanu Miloševiću (43) iz Vranja i njegovoj majci Vesni i ovog meseca prosledili smo prilog anonimnog donatora iz Minhena od 55 evra. Imajući u vidu da to činimo već punu deceniju, možemo to kategorisati kao dobročinstvo bez premca.

Upravo zato je i Miloševićima, teško da pronađu prave reči zahvalnosti svom dobrotvoru koji neprestano misli na njih i šalje pomoć.

- Nadamo se samo da će mu dobri Bog stostruko vrati. On je naš anđeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čuvar i bdi nad nama tolike godine da je svaka reč zahvalnosti mala. Kod nas je uglavnom sve po starom i svaki dan neka muka. Najveća su lekovi sa kojima ne možemo da izađemo na kraj. U glavi mi je košmar, jer me pritiska dug za vodu koju su nam nedavno uveli, kao i Dejanovo urušeno zdravstveno stanje - iskreno će Vesna Milošević, koja sebe i sina izdržava od skromne penzije koja iznosi 130 evra.

Danonoćno pazi na Dejana, obolelog ratnika, koji muke muči sa dijabetesom, Vijetnamskim sindromom i ranama na stopalu, ali i srčanim problemima, a pritom nema nikakva prava na socijalnu pomoć, iako je bio ratni dobrovoljac.

Redovna stipendija od 50 evra plemenite M. E. iz Frankfurta za brucoša Bojana Mijatovića (19) iz Novog Grada i za nastavak njegovog uspešnog školovanja u Beogradu, takođe je stigla na zadatu adresu. Na njenu dobrotu, Bojan kao i u protekle dve godine, odgovara trudom da uspeh na fakultetu bude što bolji, kako bi opravdao njeno poverenje.

- Pošto sam upisao i studiram ono što volim, sve ide kako treba, a nadam se da će se tako i nastaviti. Mojoj dobrotvorki, kao i uvek želim svu sreću i dobro zdravlje. Hvala što me ne zaboravlja i svakog meseca usrećuje - rekao je mladi Bojan Mijatović.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.