Dečja predstava pod vedrim nebom u parku u Vranju

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečja predstava pod vedrim nebom u parku u Vranju

VRANJE - Dečju predstavu "Gordana među Indijancima", ansambl vranjskog pozorišta večeras će odigrati pod vedrim nebom - u gradskom parku.

Glumci i uprava pozorišta kažu da na ovaj način javnosti šalju poruku da pozorište "Bora Stanković" živi i pored tragedije koja ga je zadesila u zoru 2. jula ove godine, kada ga je zahvatio požar.

"Vranje jeste izgubilo svoj svetionik kulture, a vranjski pozorišni ansambl svoj hram u vatri koja je za 15 minuta progutala >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ono što je stvarano 120 godina, ali mi moramo da nastavimo našu misiju bez obzira na ovu strašnu nedaću koja nas je zadesila", rekao je direktor Nebojša Cvetković.

On je podsetio Vranje i Vranjance da pozorišnu klicu, koju su ovde zajedno posejali Radoje Domanović 1896. godine prvom predstavom i najznamenitiji Vranjanac Bora Stanković svojim delima, ne mogu da unište ni vatra, ni vreme.

"Na ovaj način nastavljamo svoju misiju, bez obzira na strašni sud, svesni činjenice da Vranje, njegovo pozorište i njegovi glumci, u ovom najtežem trenutku imaju prijatelje široim Srbije", kaže Cvetković.

Ovom predstavom prijatelji pozorišta "Bora Stanković" večeras će imati prvu priliku da novčanim prilozima podrže izgradnju nove zgrade koja će, kako su obećali stari i novi gradonačelnici, Miroljub Stojčić i Zoran Antić, biti gotova do Dana Vranja, 31. januara naredne godine.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečja predstava pod vedrim nebom u parku u Vranju

Izvor: Kurir, 10.Jul.2012

Glumci i uprava pozorišta kažu da na ovaj način javnosti šalju poruku da pozorište "Bora Stanković" živi i pored tragedije koja ga je zadesila u zoru 2. jula kada ga je zahvatio požar..VRANJE - Dečju predstavu "Gordana među Indijancima", ansambl vranjskog pozorišta večeras će odigrati pod...

Nastavak na Kurir...

Pozorište pod vedrim nebom

Izvor: OkRadio.rs, 11.Jul.2012, 10:01

Vranjsko pozorište, čija je zgrada nestala u vatrenoj stihiji 2. jula, u utorak uveče u gradskom parku održalo je prvu predstavu posle tog strašnog događaja. Predstava "Gordana i indijanci" održana je na dečijem igralištu, pored nekadašnjeg kafića, u improvizovanom amfiteatru.    Deca i...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.