Deca migranti na organizovanom izletu na Pržaru

Izvor: JUGpress.com, 31.Avg.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca migranti na organizovanom izletu na Pržaru

VRANJE

Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji je pružio podršku izbegličkoj i migrantskoj populaciji koja privremeno boravi na teritoriji grada.

U protekloj školskoj godini oko tridesetak migrantske dece smeštenih u Prihvatnom centru u Vranju je pohađalo nastavu u ovdašnjimosnovnim školama.

Za njih je u sklopu podrške Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji i aktivnosti koje omogućavaju kulturnu razmenu između lokalne i migrantske populacije i njihove vršnjake iz Dečijeg saveza Grada Vranja organizovan čas u prirodi na izletištu Pržar.

Pored  druženja, deca su imala priliku da uživaju u predivnom ambijentu borove šume sa impozantnim pogledom na grad Vranje, kao i priliku da se upoznaju sa florom i faunom ovog područja i nauče mnogo toga o vranjskoj kotlini. Sklopljena su i nova prijateljstva sa vršnjacima iz ovog grada.

Ovu aktivnost je sprovela Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije uz podršku ostalih agencija i organizacija koje pružaju podršku migrantima i lokalnim zajednicama u kojima borave.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.