Danas se otvara nova fabrika u Vranju: Celokupna proizvodnja se izvozi

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se otvara nova fabrika u Vranju: Celokupna proizvodnja se izvozi

Vranje -- Vodeći danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti danas otvara u Vranju svoj prvi proizvodni pogon u Srbiji.

Ovaj pogon, u koji je uloženo više od milion evra, na svom otvaranju zapošljava 150 ljudi, a u planu je zapošljavanje bar još 200 radnika do kraja iduće godine.

Kako se dodaje u saopštenju Ambasade Danske u Beogradu, ove investicione i proizvodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnosti se sprovode u sklopu plana kompanije da locira proizvodnju što bliže ključnim tržištima poput Nemačke, Švajcarske i skandinavskih zemalja.

Svi repromaterijali su poreklom iz Nemačke, Italije i Velike Britanije, dok su za dizajn zaduženi vodeći danski i japanski kreatori.

Ovakav pristup je kompaniju učinio, kaže se u saopštenju, prepoznatljivom među profesionalcima, a danas su i glavni sponzori kuvarske reprezentacije Danske.

Celokupna proizvodnja kompanije je izvozno orijentisana, a Vranje, kao grad sa jakom tekstilnom tradicijom i radnim navikama se, kako se navodi, uspešno uklopio u model kompanije Kentaur.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške i podsticaja Vlade Srbije, ali i lokalnih samouprava koje su prepoznale i podržale aktivnosti kompanija iz Danske", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.