Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2022, 00:12

Da bi pobedila bolest neohodna pomoć humanih ljudi 

VRANJE

Vranjanki Tijani Stojiljković potrebna je pomoć svih humanih ljudi kako bi sakupili novčana sredstva koja su neophodna za lečenje ove tridesetčetvorogodišnje žene.

Tijana boluje od 2013. godine kada je osetila prvi intezivan bol u kolenu koji je trajao nekoliko meseci.

Iste godine uradila je detaljne preglede koji su odmah ukazali na dijagnozu  ( G 35 – Sclerosis Multiplex ) bolest centralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nervnog sistema gde imuni sistem napada sopstvena tkiva.

Oboleli od ove bolesti mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte. Tijana je nakon dijagnostikovanja bolesti dobila terapiju dostupnu u našoj zemlji i koristila je do 2016. godine kada je lečenje prekinuto zbog trudnoće.

U toku trudnoće imala je pogoršanje bolesti i primala je pulsnu terapiju pet dana. Nakon porođaja primila je još dve pulsne terapije, a godinu dana nakon toga još tri. Svi ovi tretmani nisu doveli do boljitka i bolest je nastavila sa progresijom.

„Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95 odsto kod obolelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge“, saopštavaju iz Humanitarne fondacije „Budi human“, koja je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava.

Dosadašnje Tijanino lečenje finansirala je njena porodica, ali su sva sredstva iscrpljena. Da bi nastavila sa lečenjem u inostranstvu neophodna je pomoć svih dobrih i humanih ljudi.

Sredstva su joj potrebna za HSCT tretman, putne i troškove smeštaja u toku lečenja, navode iz  fondacije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.