DRAKČE (93) JAČI OD KORONE! Dekica iz Vranja pobedio opaki virus, volja za životom bila je snažnija od svake bolesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 11:25

DRAKČE (93) JAČI OD KORONE! Dekica iz Vranja pobedio opaki virus, volja za životom bila je snažnija od svake bolesti

Njegova unuka Marija Krstić kaže da su svi srećni što je deka uspeo da pobedi bolest, koja je kod njega dala blažu kliničku sliku, ali su njegove godine brinule lekare.

Vranjanac Predrag Stojković Drakče (93) otpušten je iz kovid-bolnice koja se nalazi u zgradi stare Hirurgije nakon dvonedeljne hospitalizacije. On je najstariji pacijent iz ovog kraja koji je pobedio koronu.

- On se prvi put 17. jula javio na pregled u kovid-ambulantu. Osim malasaksalosti i "senke" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja se videla na snimku pluća, nije imao druge simptome. Lečio se kod kuće desetak dana, ali je malaksalost postala sve veća i deki je pozlilo jedne večeri pa je hospitalizovan - kaže Marija.

Njegova volja za životom bila je jača od svake bolesti.

- Kod njega se zna red, kad se jede, kad se šeta, kad se odmara. Deka je veoma pedantan i nikada nije bio bolestan - kaže Marija.

Predrag Stojković kaže da ne zna kada se zarazio.

- Sve je prošlo, virus kao virus, ali ljudi moraju da se paze. Doktori koji su brinuli o meni i drugima u kovid-bolnicama su pravi junaci i zbog njih svi treba da se pridržavamo mera - kaže Predrag Stojković.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.