DNK analize potvrdile poreklo: Svi pričaju o sinu Marije Šerifović, a pevačica otkrila SVE o njegovim precima

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 08:24

DNK analize potvrdile poreklo: Svi pričaju o sinu Marije Šerifović, a pevačica otkrila SVE o njegovim precima

Do detalja je imala priliku da se uputi u prošlost i svoje korene.

Pevačica Marija Šerifović jednom prilikom iznenadila je sve kada je otkrila da je iz znatiželje istraživala svoje poreklo.

Poznata dama je svojevremeno istakla kako je imala veliku želju da sazna sve o svom poreklu i korenima, zbog čega je rešila da uradi i jedno DNK istraživanje.

- Šerifovići su bili ozbiljni bogataši u Vranju i krenula sam da kopam i da vidim ko su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i šta su bili, postoje razne stvari u gradskom muzeju od strane mojih pradedova, ali saznaću, pošto želim baš precizno da se bavim time… Čak sam i nedavno uradila jedno DNK istraživanje moje genetsko odakle sve vučem korene. To se radi putem pljuvačke i to istraživanje traje nekih 45 dana i onda dobijate precizno za početak geografski odakle potiču vaši koreni - rekla je Marija u jednoj emisiji, pa dodala da je na taj način slučajno saznala i da ima problem sa glutenom:

- Dakle, mene ima gde me nema… Nema me u Kini, Australiji i na Novom Zelandu, ali 60,9 posto je to Grčka i Balkan, što je i logično imajući u vidu našu istoriju. Tu sam saznala još i da imam problem sa glutenom. Zabavno je znati odakle potičete - zaključila je Šerifovićeva tada.

Kada je 2007. Šerifovićeva pobedila na "Evroviziji", jedan domaći mediji tragao je za njenim poreklom i rođacima u vranjskom naselju Gornja čaršija, naseljenom pretežno Romima.

- Ovde su njeni koreni - ispričao je tada Ljubiša Bektašević, predstavljajući se kao "Marijin bliski rođak", pa dodao:

- Marijin deda Jaško, koji je svojevremeno bio jedan od najboljih harmonikaša Srbije, živeo je ovde u Vranju. On je moj stric i sin čuvenog Šerifa Šerifovića, jednog od najbogatijih Roma koji su ikada živeli na ovim prostorima - ispričao je tada Ljubiša.

U to vreme jedan od najstarijih Roma u Gornjoj čaršiji Ose Demirović besedio je novinaru da je odlično poznavao Marijinog dedu Jaška, da je Jaško bio vrstan muzičar. Demirović je još rekao da je Jaško, nakon oslobođenja, negde 1947. godine napustio Vranje jer je pronašao ženu svog života u Kragujevcu. Odselio se i dobio sina Rajka, zapravo oca Marije Šerifović. Od tada je retko dolazio u Vranje.

Godine 1982. godine, Marijina majka Verica Šerifović se udala za Rajka Šerifovića, bubnjara iz Kragujevca. Dve godine kasnije su dobili ćerku Mariju, poznatu pop pevačicu i evrovizijsku pobednicu. Rajko je ostavio Vericu kada je bila u devetom mesecu trudnoće i otišao je kod druge žene sa kojom je, naredne godine, dobio sina. Par se tek razveo 2003. godine.

- Kada je Marija bila mala, želala sam da napustim Rajka i podnela sam papire za razvod, ali on je imao veze u Kragujevcu i uspeo je da „smuva" da Marija pripadne njemu. Doživela sam jači nervni slom i rekla: „Ma, neka mi bude kako bude. Odustajem od razvoda, odustajem od svega“. Sad, posle toliko godina, mogu da kažem da je to možda tako moralo da bude. Prosto ne mogu da verujem da dve čašice rakije mogu da promene čoveka. Njega su svi voleli jer je društven, drug do koske, ali kad popije dve, tri to više nije taj čovek. Teško sam se nosila sa tim, nisam samo ja, svi smo, i svekar, svekrva, jetrva - istakla je Verica Šerifović svojevremeno, pa dodala:

- Rešila sam da kad Marija završi gimnaziju da to prekinem. Mislim da sam imala najtužniji i najkraći sporazumni razvod u istoriji... Rajko je voleo da se kocka i jednom tipu je dugovao neke pare, došao je kući i rekao mi: "Moraš da mi daš pare da vratim" i, ja mu kažem: "Okej, koliko je to?", a on odgovori: "Hiljadu maraka". I ja iz šale kažem da ću mu dati 1.500 maraka, ali da potpiše sporazumni razvod. I on samo kaže: „Nema problema, pozovi advokata i daj mi pare“. Ja reko' polako, da odemo mi prvo kod advokata. I odemo, potpisa se on, uze pare i ode, a ja žena razvezdena.

Podsetimo, popularna pevačica 2. decembra 2023. godine dobila je sina Marija uz pomoć surogat majke.

Mnogo njih mi je čestitalo, i ja sam znala da će na Balkanu to biti dočekano megalomanski, što me nije preterano zanimalo. Uglavnom svim dobronamernim ljudima, inteligentnim stvorenjima hvala na prelepim čestitkama - poručila je Marija nedavno.

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic)

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.