Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2020, 21:31

Članovi Gradskog veća usvojili predlog budžeta za 2021. godinu

VRANJE

Na sednici Gradskog veća koja je održana, danas, u Vranju usvojen je  Nacrt Odluke o budžetu Grada za 2021. godinu.

Na pres konferenciji član Gradskog veća zadužen za budžet i finasije Bojan Kostić je rekao da su projektovani prihodi skoro 2,5 milijardi, dok su rashodi nešto više od 2,6 milijardi dinara.

“Planirani deficit je 170 miliona dinara, što je za 70 miliona manje u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na 2020. godinu”, rekao je Kostić.

On je dodao da će za kapitalne investicije, poput završetka Ulice Bore Stankovića, rekonstrukcije Gradskog parka, izgradnje obilaznice, kao i vrtića u naselju Raška, biti izdvojen 531 milion dinara, odnosno 19 posto od ukupnog iznosa. Za saobraćajnu infrastrukturu planirano je 296 miliona dinara, ili 11 procenata, a za subvencije u privredi 22 miliona dinara.

“U saradnji sa Kancelarijom za mlade realizovaćemo projekat Smart učionice, koja će okupiti najbolje mlade programere iz Vranja. Za ovu namenu izdvojićemo pet miliona dinara, pre svega za nabavku opreme i angažovanje licenciranih predavača”, istakao je Kostić.

Grad će podržati i projekat rekonstrukcije paviljonskog dela Bolnice, gde će samo za nadzor biti izdvojeno 30 miliona dinara, dok će za gradsku opštinu Vranjska Banja biti opredeljeno 100 miliona dinara, rekao je Kostić

Šestomesečno izvršenje budžeta bilo je na nivou od 90 odsto od planiranog, zbog nešto slabijih prihoda tokom pandemije koronavirusa i vanrednog stanja. Do decembra, pad prihoda je bio umeren, a stanje u budžetu je bolje zbog reakcije države koja je Vranju uplatila 50, a Vranjskoj Banji 10 miliona dinara.

“Na kraju godine, ipak očekujem ostvarenje budžeta u visini od 92 do 95 odsto od planiranog”, rekao je na kraju Kostić.

Većnica Danijela Milosavljević je obavestila novinare da je Veće usvojilo i Programe poslovanja sa finansijskim programima većine javnih preduzeća i ustanova za 2021. godinu, kao i Statut JU “Sportski objekti”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.