Četrnaestogodišnjak iz Vranja nova žrtva nasilja među decom

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jan.2023, 17:40

Četrnaestogodišnjak iz Vranja nova žrtva nasilja među decom

Posle serije zabeleženih slučajeva nasilja među decom krajem prošle godine u Pčinjskom okrugu i dva meseca zatišja, u Vranju je prošle nedelje prijavljen još jedan incident. Ovoga puta nekoliko vršnjaka pretuklo je 14-godišnjaka u dvorištu Osnovne škole “Svetozar Marković”.

Dečak je napadnut u četvrtak, 26. januara u večernjim satima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a nakon toga je hospitalizovan u Vranju sa prelomima i modricama.

U Višem tužilaštvu u Vranju potvrđuju Južnim vestima da je slučaj prijavljen i kažu da su policiji naložili da prikupi sve podatke i obavi razgovore sa učesnicima događaja.

Prema saznanjima Južnih vesti, to bi trebalo da se realizuje još danas, s obzirom na to da je pretučeni dečak trebalo da napusti bolnicu.

Zbog toga što je reč o maloletnicima, a istraga u toku, više detalja o ovom slučaju nisu otkrili iz tužilaštva i policije.

Podsetimo, krajem prošle godine u Pčinjskom okrugu su prijavljena četiri slučaja vršnjačkog nasilja za samo mesec dana.

Prvo su 8-godišnjaci pretukli vršnjaka u igraonici u Vranju, a zatim je učenik četvrtog razreda Poljoprivredno-veterinarske škole u tom gradu, sa još jednim maloletnikom, pretukao dvojicu 15-godišnjaka, a onda od njih tražio da se skinu goli i šetaju po učionici, dok su ih oni snimali mobilnim telefonom.

Nakon toga su učenika šestog razreda u Vladičinom Hanu, u učionici maltretirala dvojica dečaka i tri devojčice, a petnaestogodišnjaku iz Surdulice povređeno je oko nakon što ga je posle treninga košarke u surduličkoj školi, vršnjak napao u svlačionici.

Sa idejom da se suzbije nasilje, iz Grada je najavljeno da će se u Vranju formirati Lokalna mreža za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Ona bi trebalo da se fokusira ne samo na decu, već i na njihove porodice, pre svega, na roditelje.

Inače, početkom decembra prošle godine prosvetari su protestovali u 47 mesta u Srbiji zbog sve učestalijeg nasilja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.