Četiri decenije novinarskog rada obeležio knjigom pesama

Izvor: RTS, 02.Sep.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri decenije novinarskog rada obeležio knjigom pesama

Dragan Milošević iz Surdulice četiri decenije rada u novinarstvu obeležio je zbirkom poezije "Pečat" koju je predstavio u Vranju i u svom gradu.
Surduličanin Dragan Milošević završio je Pravni fakultet u Nišu, prve pesme napisao je kao student i objavio u tadašnjim "Surduličkim novostima".

"Rad, rad i samo rad, to je ono što odlikuje mene i moj karakter", kaže Milošević. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Nikada nisam ostavio ono što je u mojoj krvi, a to je novinarski posao, kao što je u mojoj duši pesma."

Tokom novinarske karijere bio je dopisnik "Politike ekspres", "Večernjih novosti" i "Sporta", sarađivao je i sa našom kućom. Pored pisanja, amaterski se bavi glumom i pevanjem. Igrao je Blagoja u predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" sa kolegama iz vranjskog pozorišta "Bora Stanković".
"Napravio je sjajan lik", naglašava glumac Dragan Stanković, "bio sam u prilici da gledam neke druge postavke Putujućeg pozorišta Šopalović, ali ovako iskreno, stavljam Bucu u sam vrh glumaca koji su igrali taj lik."
Prema rečima novinarke Jelene Stojković, Milošević je napisao lepu, emotivnu knjigu:
"Krajnje neobično obeležiti jedan radni jubilej nečim što na neki način nije tvoj posao, ali to je neko novo lice Buce."
Dragan Milošević, ili kako ga kolege i sagovornici poznaju, Buca, nastavlja da radi u surduličkom amaterskom pozorištu. I dalje će, kaže, beležiti važne događaje i pisati stihove.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.