Brojke manje, u Pčinjskom okrugu sedam novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 10:34

Brojke manje, u Pčinjskom okrugu sedam novozaraženih

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 218 uzoraka iz Pčinjskog okruga, sedam je pozitivnih na kovid 19.

Od tog broja, po tri su iz Vranja i Vladičinog Hana i jedan iz Surdulice, objavljeno je na sajtu Grada Vranja. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih zaražavanja virusom korona.

U kovid ambulanti ATD juče je obavljeno 87 pregleda, od čega je 31 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 35 pacijenata i sačinjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 28 RTG pluća.

Urađeno je 39 antigenskih i dva PCR testa, od kojih su dva pozitivna virus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri pacijenta.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 36 pacijenata, od čega je 30 pozitivno na virus korona, a 27 ima bronhopneumoniju.

Na kiseoniku su 22 pacijenta. Na bolničko lečenje primljeno je šest pacijenata, otpušteno četiri, od kojih je jedan transportovan za Kruševac i jedan za Surdulicu.

Trenutno je u kovid bolnici ZC Vranje 40 slobodnih postelja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.