Brnabić otvorila novi pogon “Jumka”

Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić otvorila novi pogon “Jumka”

VRANJE

Povodom 57. godina rada i postojanja Kompanije „Jumko“ u Vranju, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je novi pogon „Balistika“ koji će proizvoditi zaštitnu balističku opremu.

Investicija je vredna pola miliona evra i biće zaposleno još 150 radnika. U prvoj etapi posao će dobiti 50, a u toku 2018. godine još 100 radnika. U novom pogonu će se godišnje proizvoditi 20.000 zaštitnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ploča i 10.000 kompleta balističke opreme.

Premijerka Brnabić je rekla  da je ovo „novo proleće za Jumko“ koji se vraća na stare staze uspeha.

„Važno je što imamo kompaniju koja će raditi ne samo za odbramenu industriju Srbije, već i što će se proizvodi, koji ispunjavaju sve standarde, izvoziti na inostrana tržišta, poput Finske, Nemačke, Italije. Bitna je podrška države, ali je isto tako važno i da lokalne samouprave, uz efikasniji rad, kao što je to slučaj sa Vranjem pomognu kompanijama, odnosno privredi“, kazala je premijerka.

Svečanosti je prisustvovao i gardonačelnik Vranja Slobodan Milenković koji je podsetio da je ,,Jumko“ prošao kroz težak period, ali da je zahvaljujući podršci Vlade postigao stabilnost u poslovanju.

„Otvaranjem pogona balistike stvaraju se mogućnosti ka ugovaranju novih poslova, što donosi i nova radna mesta. To je podrška i ,,Jumku“ i svim građanima Vranja“, rekao je gradonačelnik.

Generalni direktor „Jumka“, Branislav Trajković se zahvalio Vladi Srbije na podršci, ističući da će ovaj vranjski proizvođač postati deo sistema odbrambene industrije Srbije.

Visoka državna delegacija u kojoj su bili i ministri Goran Knežević i Zoran Đorđević obišla je i proizvodne pogone ,,Jumka“.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.