Brnabić: BAT primer odgovornog poslovanja

Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: BAT primer odgovornog poslovanja

VRANJE

Britiš Ameriken Tobako primer je kako izgleda dobra strana investicija, rekla je danas  premijerka Srbije  Ana Brnabić na otvaranja nove proizvodne linije za pakovanje u Fabrici duvana u Vranju, vredne više od tri miliona evra.

„Od 2003. godine kada je Kompanija BAT kupila Duvansku industriju Vranje kroz poreze i akcize u budžet Srbije uplatila je 1,7 milijardi evra, što je značajna suma, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da taj novac možemo da investiramo u puteve, škole, vrtiće, javni sektor, infrastrukturu“, istakla  je Brnabić.

Ona je dodala da je kompanija u Srbiji investirala više od 220 miliona evra, dok je u razne društveno odgovorne aktivnosti na lokalnom nivou uložila milion evra.

„BAT je fantastičan primer odgovornog poslovanja i dobrog investitora. Ovde su plate 2,3 puta veće od prosečnih plata u zemlji, a minimalna je duplo veća nego minimalne zarade u Srbiji“, kaže premijerka.

Ova kompanija se prva u Srbiji odazvala pozivu resornog ministarstva  za uvođenje dualnog obrazovanja, što će doprineti boljem školskom sistemu u Srbiji i lakšem zapošljavanju mladih, rekla je predsednica Vlade Srbije.

„Mi želimo da pomognemo „Britiš amiriken tobaku“, ali i drugim investitorima kroz stalnu komunikaciju koja je već uspostavljena jer su i pre podizanja cene akciza predstavnici Vlade razgovarali sa ovom kompanijom u Vranju, tako da su oni mogli da dugoročno planiraju proizvodnju i stabilno poslovanje“, rekla je predsednica Vlade.

Jedan od prioriteta Vlade Srbije je, prema njenim rečima, i kreiranje uslova za fer poslovanje za sve, a naročito za one koji sve svoje obaveze ispunjavaju.

Na svečanosti povodom puštanja nove proizvodne linije koja će značajno uvećati kapacitete fabrike, koji će biti korišćeni za proizvodnju namenjenu izvozu, govorio je i direktor BAT za centralnu i istočnu Evrope, Ričard Vidman.

On je rekao da je ta kompanija u Srbiji, pre mnogo godina, prepoznala posvećenost uspehu i razvoju, da je njihov tim u Vranju veoma kvalifikovan i da i Srbija i Vranje mogu sa njim da se ponose.

„Imamo veoma pozitivna iskustva u Srbiji, koja ćemo podeliti sa bilo kojim drugim potencijalnim investitorom“, dodao je Vidman.

Nova proizvodnja linija koja je otvorena u vranjskoj fabrici, značajno će  povećati izvoz, koji je usmeren na tržište zemalja CEFTA. Nova investicija omogućiće povećnje broja zaposlenih za 10 odsto.

„ Osim toga, ova investicija će pozitivno uticati na spoljnotrgovinski bilans Republike Srbije i njen položaj u regionu, pogotovu u okviru CEFTA sporazuma“, dodao je Vidman.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i ministri Goran Knežević i Zoran Đorđević i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.