Bora Stanković je bio patrijarhalan čovek

Izvor: juGmedia, 11.Nov.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bora Stanković je bio patrijarhalan čovek

VRANJE – Zora Živadinović Davidović govoreći za Večernje novosti o svom slavnom dedi, rekla je da je vranjski pisac Bora Stanković bio patrijarhalan do te mere da nije dozvoljavao ćerkama da studireju, jer je smatrao da je „ženama mesto u kući“.

„Život mog dede Borisava Stankovića obeležile su žene. Odrastao je sa baba Zlatom, jer je u ranom detinjstvu ostao bez oba roditelja, a onda mu je, kad je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << stasao i oženio se, supruga Angelina rodila tri kćeri. Zato je u svojim delima sa posebnom pažnjom pisao o ženama, njihovoj lepoti, manama i najdubljim osećanjima koja se ne izgovaraju u jednoj patrijarhalnoj sredini, u kojoj se rodio i u koju je smestio sve svoje junake – ispričala je za „Novosti“ Zora Živadinović Davidović.

Zora je ispričala za Novosti da je njen deda Bora bio patrijarhalan čovek koji je smatrao da je ženi mesto u kući.

„Moja mama je u dogovoru sa mojom bakom upisala fakultet, a da deka nije ni znao. Na kraju prvog semestra sreo ga je prijatelj koji je bio profesor na univerzitetu i koji je o mojoj mami imao samo reči hvale. Bora je sve to saslušao, ali kada je došao kući saopštio je Desanki da ne može da nastavi sa studijama, jer je ženi mesto u kući“, priča Zora.

Izvor: Večernje novosti

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.