Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez konkursa zaposlili supruge u javnim firmama

Vranje - U Vranju u poslednjih nekoliko meseci pojedini gradski funkcioneri bez konkursa su zaposlili svoje supruge u javnim preduzećima gde su pristojne plate.

Nedavno Dejan Ivanović, član Gradskog veća za omladinu i sport uspeo je da suprugu Aleksandru zaposli u vranjskom Zdravstvenom centru. Predsedniku Gradske skupštine dr Slobodan Stamenković sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jula ove godine je supruzi Sunčici, našao stalni posao u vranjskoj ekspozituri „Poštanske štedionice". Direktor filijale Fonda PIO u Vranju Nebojša Trajković suprugu je zaposlio u Fondu zdravstvenog osiguranja, a direktor „Novog doma" Goran Petrović je lepšoj polovini našao posao u Predškolskoj ustanovi.

Dejan Ivanović je demantovao priče o političkom zapošljavanju njegove žene i rekao da nije koristio nikakve političke veze.

- Ovo nema veze sa mnom niti sa politikom. U vezi zaposlenja moje žene nisu pravljeni nikakvi stranački dilovi i svako dovođenje stranke i mog političkog angažmana u vezu sa ovim slučajem bilo je zlurado i zlonamerno - rekao je Ivanović.

Ivanovićeva supruga je ekonomski tehničar, studira Fakultet za uslužni biznis i do sada nigde nije bila zaposlena.

Vranjsku javnost novo partijsko zaposlenje ne bi mnogo iritiralo, da prethodno predsednik Gradske skupštine dr Slobodan Stamenković nije sredinom jula ove godine zaposlio suprugu Sunčicu. Stamenković je tvrdio da je njegova lepša polovina primljena na određeno vreme preko konkursa. U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju potvrdili su da „Poštanska štedionica" tada nije raspisala nikakav konkurs za prijem novih ljudi.

- „Poštanska štedionica" imala je potrebu za radnikom. Nisam potezao nikakve veze. Moja supruga ne treba da bude talac moje funkcije. Posle 17 godina čekanja na posao, imala je valjda pravo na rad - rekao je Stamenković.

Direktor filijale Fonda PIO u Vranju Nebojša Trajković(DS) zaposlio je svoju ženu u Fondu zdravstvenog osiguranja, na čijem je čelu njegov partijski kolega. Direktor „Novog doma" Goran Petrović iz DS-a pokušao je da zaposli suprugu Slađanu u Direkciju za izgradnju i razvoj, a zauzvrat žena direktora Direkcije Dragana Stojkovića iz DS-a Suzana trebalo je da se zaposli u „Novom domu". Političko-kadrovski transfer propao je kada je ovaj transfer propao.

Direktor „Novog doma" Goran Petrović je bio uporan, pa je njegova supruga privremeni posao dobila u Predškolskoj ustanovi „Naše dete" umesto magacionera koji je bio na bolovanju.

Nedavno je sa diplomom tekstilnog tehničara u finansijskom sektoru Zdravstvenog centra privremeno zaposlena Nataša Spasić, rođena sestra člana Gradskog veća za ekologiju Nele Cvetković iz G17 plus.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.