Bend „Veseli doktori“ osvojio prvu nagradu u Belorusiji

Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend „Veseli doktori“ osvojio prvu nagradu u Belorusiji

VRANJE

Na 4. Međunarodnom literarno-muzičkom susretu slovenskih naroda  koji je održan u gradu Breza u Belorusiji, grupa „Veseli doktori“ iz Vranja osvojila je prvu nagradu.

Reč je Festivalu „Slovenski venac“, u okviru ovih susreta, koji je okupio kulturne stvaraoce iz devet slovenskih zemalja čiji je cilj zbližavanje, upoznavanje i razmena informacija na nivou kulturnog stvaralaštva, u oblasti književnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i muzike. Učestvovali su predstavnici iz  Ukrajine, Rusije, Poljske, Srbije, Makedonije, Češke, Slovačke, Bugarske i zemlje domaćina.

Poziv je usledio nakon prošlogodišnjeg učestvovanja jednog od člana ove grupe iz Vranja, dr Srđana Tomića. Tada se predstavio kao pesnik, ali s obzirom da zna da svira na 20 istrumenata i to umeće je pokazao u neformalnim druženjima.

Publici su se predstavili kao trio. Srđan Tomić je svirao violinu, Saša Radičević harmoniku, a Kristijan Đorđević klavir.

Bend je na programu imao vranjske pesame u etno džez obradi.

„S obzirom da se njihova muzika razlikuje od naše, publika je bila oduševljena, što su pokazali ovacijama. Naš orkestar je imao samo tri člana, dok su ostali bili brojniji, ali to nije uticalo na opšti utisak. Naprotiv oduševili smo ih i tako smo dobilli prvu nagradu, koja je što se tiče muzike prvi put dodeljena na ovom festivalu“, kaže za JUGpress dr Tomić.

On dodaje da nagrada prija, ali to nije bio motiv bendu da učestvuje na Festivalu na kome su se predstavili orkestri iz devet slovenskih zemalja. Nastupom smo pokazali da Vranje ima dušu i da pesmama iz ovog kraja izazivamo emocije kod publike, ma gde ona bila, zaključuje Tomić.

Sa njima u Belorusiji su bili i mladi pesnik iz Vranja Nemanja Stojković Bleki i vođa puta Vladimir Janjić.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.