Bačević obećao Vranjancima luku

Izvor: Press, 23.Mar.2013, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačević obećao Vranjancima luku

Ministar je u Vranju razgovarao sa gradskim čelnicima o važnim pitanjima vezanim za rudnike na teritoriji okruga. Nakon toga, Bačević je na konfereciji za novinare koja je održana u prostorijama SNS-a u Vranju pričao o "velikom državnom projektu“ izgradnje plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar.
- Ovaj projekat  predstavlja veliku razvojnu šansu za Srbiju, ali i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vranje koje ima posebnu poziciju kao najveći gravitacioni centar u južnoj Srbiji koji  treba da postane velika luka pre ulaska u Makedoniju, zbog čega je projekat "Kanala Morava" uz projekat izgradnje gasovoda Južni tok od velikog značaja za Vranje – istakao je Bačević.
Kako pišu Južne vesti, Bačević je najavio da će u ponedeljak potpisati ugovor o nastavku realizacije projekta o izgradnji plovnog kanala sa kineskim razvojnim fondom.
- Ukoliko taj projekat budemo realizovali lepa je budućnost pred nama. Mi kao država nismo u stanju da sami finansiramo taj megalomanski poduhvat, ali postoje države koje su voljne da investiraju u velike srpske projekte – istakao je ministar Bačević.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.