Arnaut sa kolažima zverinjaka u Vranju

Izvor: juGmedia, 12.Sep.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arnaut sa kolažima zverinjaka u Vranju

VRANJE- U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, u utorak 13. septembra u 19 časova, biće otvorena izložba „Living in a zoo“ autora Đorđa Arnauta iz Trebinja u Republici Srpskoj.

Izložbom digitalnog kolaža, ovaj poznati vajar predstaviće svoje radove vranjskoj publici, nastale u protekle dve godine. Svaki kolaž protkan je nekim od poznatih citata lidera, pisaca, filosova, sociologa…, a postavka je prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << namenjena onim ljudima koji slepo prate pravila, koji ne razmišljaju svojom glavom.

Motiv izložbe je prikaz doživljaja trenutnog sveta u kome vladaju principi jačeg, a sve ostalo je svedeno na goli opstanak, gde su ljudskost i kultura totalno zapostavljene vrednosti.

Iako je na likovnoj sceni prepoznat kao vajar, Arnaut izložbom kolaža donekle i opravdava sam motiv izložbe, jer se ne ograničava nikakvim medijem.

Đorđe Arnaut je 1991. godine diplomirao na katedri za vajarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Pored velikog broja samostalnih izložba i autorskih projekata, Arnaunt je učestvovao na više od 400 kolektivnih izložbi, 46 saziva kolonija, simpozijuma i likovnih radionica

Član je ULUPUDS-a i ULUS-a.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Djordje Arnaut izlaže u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 13.Sep.2016, 08:34

VRANJE..„Living in a zoo“ naziv je izložbe Đorđa Arnauta iz Trebinja, koja će biti otvorena u utorak, 13. septembra, u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju...Izložbom digitalnog kolaža, ovaj poznati vajar iz Republike Srpske, vranjskoj publici predstaviće svoje radove nastale u protekle dve godine...Svaki...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.