Izvor: JUGpress.com, 24.Dec.2023, 00:44

Apelaciono javno tužilaštvo: VJT Niš nadležno za aferu falsifikat u Vranju i Vranjskoj Banji

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu, odlučujući po krivičnoj prijavi advokata iz Beograda Bože Prelevića, punomoćnika Dragane Cvetković rodom iz Vranjske Banje, protiv Velimira Bulatovića iz Vranjske Banje i Mirjane Mladenović, službenice Gradske uprave u Vranju, i rešavajući o sukobu nadležnosti u aferi falsifikat na inicijativu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, donelo je rešenje kojim utvrđuje da je Više javno tužilaštvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Nišu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, stvarno i mesno nadležno u pomenutoj aferi.

U rešenju AJT Niš KTR.broj 919/23 – Ko od 08. septembra ove godine, navodi se da je krivična prijava advokata Prelevića protiv Bulatovića i službenice Mladenović podneta zbog sumnje na učinjena krivična dela u svojstvu saizvršioca, falsifikovanje isprave, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i zloupotreba službenog položaja.

U obrazloženju rešenja, između ostalog, navodi se „da je Mirjana Mladenović unela neistinite podatke da je Čedomir Cvetković iz Vranjske Banje, otac Dragane Cvetković, bio prisutan prilikom preduzimanja službene radnje koja se opisuje u zapisniku o salušanju suseda, te da je navodno kao njegovu izjavu osumnjičena unela u zapisnik, kao i da je neistinit podatak da je zapisnik pred njom potpisao Čedomir Cvetković”.

U obrazloženju rešenja se dalje navodi „da je Mirjana Mladenović zloupotrebila položaj kada je nepotpisani zapisnik o salušanju suseda dala Slaviši Bulatoviću, sinu Velimira Bulatovića, na njegovu molbu i uz obećanje da će ga odneti na potpis Čedomiru Cvetkoviću, a Bulatović ga je vratio kroz pet dana navodno potpisanog od strane Čedomira Cvetkovića”.

AJT u rešenju traži radnju veštačenja potpisa kako bi bio utvrđen identite falsifikatora, budući da je supruga Čedomira Cvetkovića dostavila originalan i nesporan potpis svog supruga.

Dragana Cvetković, ćerka Čedomira Cvetkovića, koja je pokrenula krivičnu prijavu protiv Bulatovića i Mladenovićeve, nakon uvida u rešenje Apelacionog suda u Nišu, u izjavi za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress kratko je poručila „u pravno uređenim zemljama svi akteri afere falsifikat u Vranju i Vranjskoj Banji, a posle izveštaja Apelacionog javnog tužilaštva, završili u zatvoru”. (kraj) SK/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.