Izvor: JUGpress.com, 16.Jul.2023, 13:03

Apelacioni sud u Nišu naložio novo suđenje za ubistvo u Žitorađi kod Surdulice

SURDULICA-VRANJE

Apelacioni sud u NIšu ukinuo je oslobađajuću presudu koju je izrekao Viši sudu u Vranju Vladici Petroviću (38) iz sela Prekodolce kod Vladičinog Hana kome je suđeno za ubistvo Predraga Perića (47) u selu Žitorađe kod Surdulice i naložio novo suđenje, prenosi OK radio.

Vladicu Petrovića je u novembru prošle godine Viši sud >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Vranju oslobodio optužbe da je u Žitorađu kod Surdulice u julu 2017. godine ubio Predraga Perića (47), vlasnika Tehničkog pregleda Perić.

Prilikom izricanja oslobađajuće presude sudija je rekao “da u postupku istrage nisu pronađeni neophodni dokazi koji bi potvrdili da je upravo optuženi počinio ubistvo”. Odnosno da je on oslobođen krivice ulsed nedostatka dokaza.

Na oslobađajuću presudu tužilaštvo je uložilo žalbu i sada je Apelacioni sud u Nišu naložio novo suđenje.

Predrag Perić ubijen je u julu 2017. godine, ispred objekta tehničkog pregleda, u kojem je živeo sam.

On je upucan u glavu i njegovo telo pronađeno je u lokvi krvi, samo nekoliko desetina metara od puta Vladičin Han – Surdulica, a interesantno je da iako je na objektu bilo više nadzornih kamera ubica nije snimljen, jer je očito dobro znao njihov položaj.

Tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu u decembru 2018, zbog postojanja opravdane sumnje da je Vladica Petrović počinio teško ubistvo.

Prema navodima optužnice, on je 23. jula 2017. godine, između 3 i 3.30 posle ponoći, ispred Tehničkog pregleda u vlasništvu oštećenog, “iz koristoljublja lišio života sada pokojnog Perića”.

Inače, Predrag Perić bio je poznati biznismen kako u Surdulici, tako i u Vladičinom Hanu, piše OK Radio. (kraj) DV/ MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.