Izvor: JUGpress.com, 12.Jul.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić o ostavci direktora Zdravstvenog centra

VRANJE

Povodom ostavke dr Dragana Veličkovića na funkciju direkrora Zdravstvenog centra Vranje, predsednik GrO SPS Zoran Antić je na otvorenom danu za medije, rekao da je u ovoj situaciji neophodan direktor koji će oformiti stručan tim, politički neopterećen i neostrašćen.

„Taj tim bi trebalo da svojim stručnim kapacitetima i iskustvom omogućiti da se nagomilani problemi urede, ali i da vrati određeni broj specijalizacija koje su neophodne vranjskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zdravstvu“, smatra Antić.

On dodaje da situacija koja je nastala podnošenjem ostavke direktora Veličkovića, u dužem periodu je neodrživa zbog zdravlja ljudi ovog kraja i strateške uloge ove institucije.

„Činjenica je da najjača partija, u ovom slučaju SNS, neće političkom partneru dati prvu funkciju, ali to ne znači da neka od funkcija direktora, upravnika ili načelnika neće pripasti socijalistima. Mi imamao nekoliko kvalitetnih kadrovskih rešenja, kao što su doktori Mladen Kostić, Dobrivoje Stošić, Nenad Mladenović i Zvonko Đorđević, koji svojim znanjem i iskustvom mogu da odgovore toj dužnosti. Na kom mestu će oni biti, to ne zavisi od nas, jer mi nemamo taj kapacitet odlučivanja“, ističe Antić.

Lider SPS u Vranju lično smatra da na čelu jedne takve ustanove treba da bude menadžer, a ne lekar.

„To je pitanje upravljanja, a ne lekarske struke. Kod nas generalno preovlađuje praksa da lekari upravljaju ustanovama, a to nigde u svetu nije tako. Lekari uče da leče ljude, a ne da se bave tenderima, nabavkama ili zidanjem“, kaže Antić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.