Ambasador Srbije pozvan na hitan sastanak; On odbio

Izvor: B92, 13.Sep.2021, 11:47

Ambasador Srbije pozvan na hitan sastanak; On odbio

Sarajevo -- Srpski ambasador u BiH Aleksandar Đorđević odbio da dođe na razgovor u Predsedništvo BiH, saznaju mediji u BiH.

Đorđevića je na razgovor pozvao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, a tema "hitnog" sastanka je trebalo da bude hapšenje Edina Vranja, državljanina BiH koji je u nedelju uhapšen u Priboju zbog toga što ga pravosuđe u Srbiji sumnjiči za ratne zločne u Goraždu.

Komšić je jutros službeno pozvao Đorđevića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na razgovor, koji je bio zakazan u 11 časova, ali je Đorđević obavestio Kabinet predsedavajućeg Komšića, i to preko sekretarice, da "ne želi da dođe", navodip portal Istraga.ba.

S tim u vezi BiH je otkazala učešće na Samitu nesvrstanih koji treba da se održi u oktobru u Beogradu.

Na tom samitu trebalo je da učestvuje predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, ali to se sada neće dogoditi. Kako je Kliksu rečeno s tim je saglasan i Šefik Džaferović.

Ovo je prvi put od rata do danas da je ambasador neke države u BiH odbio da dođe na sastanak u Predsedništvo BiH, dodaje taj portal koji navodi i da bez saglasnosti Milorada Dodika, Predsedništvo BiH ne može proterati srpskog ambasadora kojem je ranije dat agreman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zategnuto nakon hapšenja Vranja: Ambasador Srbije odbio Komšića?

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2021

SARAJEVO - Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u BiH, odbio je jutros doći na razgovor u Predsjedništvo BiH na poziv predsjedavajućeg Željka Komšića, pišu mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ambasador Srbije odbio Komšićev poziv na sastanak zbog hapšenja Edina Vranja

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2021

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević odbio je da dođe na sastanak u Predsedništvo BiH, na koji ga je pozvao predsedavajući Željko Komšić. Đorđevićeva sekretarica obavestila je Komšićev kabinet da ambasador ne želi da dođe, potvrđeno je za N1 iz kabineta Željka...

Nastavak na N1 televizija...

Džaferović i Komšić optužili Srbiju da "nastavlja progon branitelja BiH"

Izvor: RTS, 13.Sep.2021

Dva člana Predsedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, optužili su vlast u Srbiji – nakon što je na ulasku u našu zemlju uhapšen državljanin BiH Edin Vranj – da, kako tvrde, zloupotrebljava princip univerzalne nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina. Mediji u Sarajevu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.