Izvor: JUGpress.com, 05.Jan.2024, 22:38

Aktivisti iz komšiluka zagovaraju da se otvori Omladinski centar u Vranju i pozivaju mlade da im se pridruže

VRANJE

Aktivisti iz komšiluka pozvali su mlade iz Vranja da zajedno utiču na to da se otvori Omladinski centar u Vranju, kao i da sa njima podele svoje ideje šta bi moglo da se nađe u Omladinskom centru kakav sadržaj, šta bi tu radili u slobodno vreme. Konkurs se otvara 15. januara.

,,Potrebno je da okupite drugare odnosno ekipu od 3-4 članova. Budite kreativni jer ćemo odabrati najbolje ideje i onda vas vodimo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na trening koji će se održati u Sremskim Karlovcima 21. februara i sve je potpuno besplatno. Nakon što par dana provedemo tamo vraćamo se u Vranje da ono što smo osmislili i razradili na kraju i realizujemo”, najavili su iz ovog udruženja.

Na konkursu ,,Šta bi trebalo da postoji u Omladinskom centru u Vranju” mogu učestvovati mladi od 15 do 30 godina.

Kroz projekat ,,Mladi u centru” ispitali su koje su neke od potreba mladih u Vranju.

Kako navode iz ovog udruženja mladi iz Vranja najviše odlaze zbog toga jer nisu zadovoljni platama, ne mogu da pronađu posao u struci, kao i zbog studiranja a potom se više i ne vrate jer su drugi gradovi ,,živahniji i zanimljiviji”. Takođe, ističu da mladima fali mesto na kome mogu da razvijaju digitalne i druge veštine. (kraj) DC/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.