Akciji pošumljavanja u Srbiji i Vranjanci dali svoj doprinos

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akciji pošumljavanja u Srbiji i Vranjanci dali svoj doprinos

Početku jesenjeg pošumljavanja u Srbiji pod sloganom “Zasadi drvo” u kome je, pored radnika “Srbijašume”, učestvovalo i 1.000 volontera na preko 30 lokacija, pridružili su se i radnici Šumskog gazdinstva u Vranju koji su u nedelju, 17. novembra, posadili oko 2.600 sadnica različitog drveća na planini Goč.

Osim na Goču, sadnice topole, bagrema, gorskog javora i smrče posađene su u šumama oko Vranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Bosilegrada, Surdulice i Vladičinog Hana, kažu iz Šumskog gazdinstva.

Pored radnika, doprinos ovoj akciji dali su đaci Poljoprivredno-šumarske škole "Josif Pančić" u Surdulici. Jedan od ciljeva bio je i edukativnog tipa, sa namerom da se kod učesnika probudi svest o očuvanju životne sredine - navode iz Šumskog.

Samo u nedelju posađeno je 50.000 različitog drveća širom Srbije, a plan je, kažu iz “Srbijašume” da se, osim ovih sadnica, u okviru jesenjeg pošumljavanja posadi još 1.700.000 sadnica širom Srbije, što je deo redovnog pošumljavanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.