Izvor: JUGpress.com, 27.Dec.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija vranjskih gimnazijalaca „Radost darivanja“

VRANJE

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, Učenički parlament Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju i ovog decembra uspešno je realizovao akciju „Radost darivanja“.

Kreativni i humani gimnazijalci u saradnji sa Centrom za socijalni rad,  organizovali su akciju prikupljanja odeće, školskog pribora, igračaka, pripremu i prodaju kolača kako bi od prikupljenih sredstava spremili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << paketiće za one kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.

„Vrata naše škole bila su u sredu otvorena za sve one koji su bili spremni da sa nama dele radost darivanja“, rekla je mentor Učeničkog parlamenta gimnazije Danijela Spasić.

Ona je istakla da su vranjski gimnazijalci, pored mnogobrojnih humanih akcija, i ovoga puta pokazali „da su humanost i želja da se pomogne drugima njihova misija“.

U svečanoj sali škole gimnazijalci su za najmlađe korisnike Centra za socijalni rad izveli predstavu „Bajka iz parka“.

Luka, Jovana, Aleksa, Milica, Staša, Aleksa i Anđela, učenici koji su učestvovali u realizaciji projekta „Radost darivanja“, poručili su „da je osećaj pomaganja nekome neuporediv sa bilo kojim drugim novogodišnjim ushićenjem“.

Predsednik Učeničkog parlamenta gimnazijalac Vukašin Trajković je izjavio da su druženje i aktivnosti ispunili njihov cilj i misiju koja ima slogan „Drugima na korist, nama na radost“

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković kazala je da se i ovog puta „s ponosom može reći da vranjski gimnazijalci, pre svega, neguju ljudskost i humanost. Oni su i do sada nebrojano puta pokazali na delu kroz razne projekte i akcije ovog tipa“.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.