Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija „Zagrljaj za poneti”

VRANJE

Povodom obeležavanja Dana zaljubljenih, aktivistkinje SOS Kutka za devojke Vranje, zajedno sa SOS Telefonom i Odborom za ljudska prava, u četvrtak,14. februara, organizuju akciju “Zagrljaj za poneti”.

Cilj akcije je širenje svesti i podsticanje mladih na borbu protiv svih vrsta nasilja, kao deo borbe SOS Kutka za devojke Vranje, za povećanje prava žena i devojaka i svesti o rodnoj jednakosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Iskrena želja mladih aktivistinja je da na akciju pozovu i okupe što veći broj građana i građanki, koji će kroz besplatne zagrljaje shvatiti važnost i veličinu uloge ljubavi u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama.

Akcija “Zagrljaj za poneti” je deo aktivnosti koje SOS Kutak za devojke Vranje sprovodi od januaru 2018.godine.

Postojanje Kutka pomoglo je devojkama da prepoznaju i usavrše veštine za prepoznavanje partnerskog i nasilja nad ženama u porodici, kao i promovisanje rodne ravnopravnosti. Pružio je podršku devojčicama kada su u pitanju nasilje u porodici i rizično ponašanje i edukovao ih da prepoznaju nasilje, postavljaju ograničenja, promene svest o ovom problemu. One su kasnije postale prenosioci znanja za prijatelje i drugu školsku decu.

U prostorijama SOS Kutka za devojke organizovane su radionice “Čajanke”. Neke od radionica koje su održane su etiketiranje, rod i pol, biti žena/biti muškarac, ljubavni odnosi, žensko telo, reproduktivno zdravlje i seksualno prenosive bolesti, kontracepcija, šta je nasilje i ciklus nasilja, nasilje na internetu, prekidanje tišine i traženje pomoći.

 Kroz ove radionice edukovano je i informisano više od 500 devojaka.

Akcija “Zagrljaj za poneti” počinje tačno u podne u centru grada, na  donjem šetališu.

U sklopu akcije biće postavljen štand na kome će građani i građanke dobijati kupone za zagrljaje, koje će deliti mlade aktivistkinje SOS Kutka za devojke.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

ZAGRLJAJ ZA PONETI za Dan zaljubljenih

Izvor: OkRadio.rs, 14.Feb.2019, 14:00

Povodom 14. februara Dana zaljubljenih, aktivistkinje SOS Kutka za devojke Vranje su, zajedno sa SOS Telefonom Vranje i Odborom za ljudska prava Vranje, na gradskom šetalištu izvele akciju "Zagrljaj za poneti". Vranjanci i Vranjanke su na štandu upisivali poruke protiv nasilja nad ženama i dobijali...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.