Akcija „Srce za decu“ i u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija „Srce za decu“ i u Vranju

VRANJE

U okviru akcije “Blic fondacije” – “Srce za decu” porodilište u Vranju je dobilo aparat za proveru sluha kod beba. Ovaj uređaj koji je od izuzetnog značaja za zdravlje dece, načelniku Genekološko-akušerskog odeljenja dr Goranu Radojčiću, uručili su Velimir Perović urednik “Blic fondacije” i Vesna Radosavljević predstavnik RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Cilj ove humanitarne akcije da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za proveru sluha kod beba i da neonatalni skrining bude obavezan. Bez njih nije moguće na vreme otkriti da dete ima problema sa sluhom.

Zahvaljujući na ovoj značajnoj donaciji upravnik Opšte bolnice dr Zvonimir Đorđević je rekao da je ovaj aparat od izuzetne važnosti za tek rođenu decu.

„Ako na vreme otkrijemo da beba ne čuje može odmah da se preduzme lečenje i da se spreče katastrofalne posledice. Svi naši donatori ovom akcijom “Srce za decu” zaista pokazuju jedno veliko srce i to srce danas mnogo čini i za naš Zdravstveni centar i za celu Srbiju“ – kazao je dr Đorđević.

Na ovoj vrednoj donaciji u ime svih malih pacijenata zahvalio se i dr Goran Radojčić, koji je rekao da će zahvaljujući ovom aparatu, ubuduće na vreme moći da se otkrije oštećenje sluha kod novorođenih beba.

U ime RTS koja je medijski pokrovitelj ove akcije, Vesna Radosavljević je rekla da od sada kada roditelji izađu iz ove bolnice mogu da budu mirni da su njihova deca zdrava i da će sa njima biti sve u redu. Već u avgustu moći ćemo da kažemo da sva porodilišta u Srbiji poseduju aparate za ranu dijagnostiku sluha.

Velimir Perović je rekao da “Blic fondacija” danas sa velikim zadovoljstvom uručuje ovaj aparat vranjskom porodilištu. On se zahvalio svim ljudima dobre volje i društveno odgovornim kompanijama koji su pomogli da se ova plemenita akcija uspešno realizuje.

„Zahvaljujući akciji „Blic fondacije“ – „Srce za decu“ u okviru koje ćemo svim porodilištima u Srbiji uručiti ove aparate, neonatlni skrining sluha biće obavezan. Svaka majka sa svojom bebom izlaziće iz porodilišta bezbrišna, jer će se na vreme utvrditi eventualno oštećenje sluha, tako da će dete  imati dovoljno vremena da do polaska u školu rehabilituje sluh, da pravilno razvije govor i da se ni u čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka“, rekao je Perović.

Vranjsko Porodilište je 40. po redu, od 56 koliko ih ima, koje je dobilo uređaj za neonatalni skrining sluha.

U Srbiji se svake godine rodi oko 65.000 dece, a više od 300 beba ima urođeno oštećenje sluha koje se ne može na vreme otkriti bez ovog aparata.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.