Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2020, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATD dispanzer biće izdvojen za pacijente sa sa respiratornim problemima gornjih disajnih puteva

VRANJE

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije  u Vranju, u skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, donet je zaključak da ATD dispanzer bude izdvojen objekat za pacijente sa respiratornim problemima gornjih disajnih puteva, gde će se vršiti rentgenska i laboratorijska dijagnostika, kao i trijaža pacijenata.

Apeluje se na sve građane, ukoliko imaju navedene tegobe da se odmah javljaju u ATD dispanzer.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Javnoj ustanovi ,,Sportska hala“ naloženo je da izvrši sve potrebne pripreme, odnosno da sredi i dezinfikuje prostorije u objektu, kako bi sve  bilo spremno u slučaju potrebe za dodatnim smeštajem pacijenata obolelih od covida 19.

Zdravstvenom centru Vranje naloženo je da preduzime sve mere i aktivnosti na pripremi starog dela hirurgije za prijem obolelih od korona virusa i da postupa u skladu sa preporukama Ministarstva.

Vojsci Srbije se preporučuje da preduzime sve mere na obezbeđivanju smeštajnih kapaciteta, ležaja za objekte koje odredi Štab za vanredne situacije, a u slučaju potreba za smeštaj obolelih od korona virusa.

Zaključak je i da svi indirektni budžetski korisnici obezbede minimum procesa rada, kako bi lokalna samouprava mogla nesmetano da funkcioniše.

Štab je apelovao na sve ljude dobre volje i humanitarne organizacije da svoje aktivnosti koje se odnose na pomoć građanima usmere preko Kancelarije za mlade i Crvenog Krsta.

Na sve poslodovace na teritoriji grada Vranja se apeluje da preduzimaju neophodne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da se za potrebe dezinfekcije svojih objekata obrate referentnoj ustanovi Zavodu za javno zdravlje.

Prema zvaničnim podacima do sada je u Vranju, na korona virus pozitivno sedam lica, a poslata su još dva uzorka na testiranje u institut ,,Torlak“.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.