APRILSKI SNEG OKOVAO SRBIJU: 100 domaćinstava u Novoj Varoši odsečeno od sveta

Izvor: Kurir, 07.Apr.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APRILSKI SNEG OKOVAO SRBIJU: 100 domaćinstava u Novoj Varoši odsečeno od sveta

Veje na Crnom vrhu, Zlatiboru, Kopaoniku i Sjenici, a susnežica pada u Loznici, Kuršumliji i Vranju

BEOGRAD - U Srbiji jutros slab sneg pada na Crnom Vrhu, na Zlatiboru, u Sjenici i na Kopaoniku, a susnežica trenutno veje u Loznici, Kuršumliji i Vranju, dok u pojedinim mestima pada slaba kiša.

Zbog visine snežnog pokrivača oko 100 domaćinstava mesnih zajednica u Novoj Varoši, koje se nalaze na nadmorskoj visini većoj od 1.000 metara, odsečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je od sveta, potvrdio je jutros direktor tamošnje Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

On je precizirao da su najveće teškoće u selima Miševići, Jasenovo i delu mesne zajednice Bela Reka."Visina snežnog pokrivača je u pomenutim selima preko 50 cenitimetara, a sneženi nameti su mnogo veći i dostižu visinu i do jednog metra", rekao je on. Prema njegovim rečima, lokalna samouprava i direkcija imaju problem obzirom da postoji nedostatak sredstava za gorivo kako bi se pokrenula mehanizacija.Direktor je uputio apel državnim organima da pomognu u energentima da bi se ti problemi sanirali. Snabdevanje električnom i toplotnom energijom je uredno, kao i vodom, zaključio je Šaponjić.

Najviše snega ima u selima ispod planina Javor, Zlatar i Murtenice. U Prijepolju je sneg padao cele noći, a od jutros pada u oblastima iznad 1.000 metara nadmorske visine. "Na Jabuci je oko 40 centimetara novog snega. Put prema Pljevljima je prohodan a jabučko-babinskoj visiravni saobraćaj je izuzetno otežan", rekao je predsednik MZ Jabuka Dragoman Matović. Vodostaj Lima i pritoka je neznatno porastao tako da za sada nema opasnosti od poplava.

Od jutros najtoplije je u Negotinu, gde je u sedam časova izmereno pet stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je minus sedam stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Slaba kiša trenutno pada u Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Dimitrovgradu.Na Paliću, u Novom Sadu, Beogradu i Velikom Gradištu izmerena su četiri, a u Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Nišu, Leskovcu i Zaječaru tri stepena.

U Požegi, Kraljevu, Dimitrovgradu i Vranju izmerena su dva, Loznici, Valjevu, Kuršumliji i Kruševcu jedan, na Crnom Vrhu minus dva, a na Zlatiboru i u Sjenici minus tri stepena.Sneg je na Kopaoniku visok 131 centimatar, Zlatiboru 27, Crnom Vrhu 21, a u Sjenici 15 centimetara.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.