AGENCIJA BLED VEDRI I OBLAČI U VRANJU!

Izvor: Kurir, 19.Feb.2011, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AGENCIJA "BLED" VEDRI I OBLAČI U VRANJU!

BEOGRAD - Niko im ništa ne može! Osoblje Agencije za obezbeđenje „Bled“ iz Vranja, u kojoj glavnu reč vodi Dragan Golubović Golub, vedri i oblači u ovom gradu!

BEOGRAD - Niko im ništa ne može!

Osoblje Agencije za obezbeđenje „Bled“ iz Vranja, u kojoj glavnu reč vodi Dragan Golubović Golub, vedri i oblači u ovom gradu!

Osim što je osoblje ove agencije pre godinu i po zaposelo fabriku TIV iz Vranjske Banje iz nje iznelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i rasprodalo sve mašine i svu opremu koja je pripadala preduzeću „Etigraf“ iz Vranja, slične stvari radilo je i u drugim preduzećima, saznaje Kurir.

Miodrag Stošić, bivši radnik fabrike TIV iz Vranjske Banje koji je 10. avgusta 2009. godine zaključao sve pogone i magacine fabrike, bio je svedok mnogih pljački.

- Kod mene su i dan-danas svi ključevi kojima sam zaključao fabriku kad nas je Dragan Golubović izbacio. On je obio sve katance i ušao. Iz pogona i magacina izneo je sve što je moglo da se iznese. Ispravne mašine iz fabrike isekli su i prodali na otpadu. U policiji sam bio sedam, osam puta i prijavljivao, oni zapišu, dođu, kažu ništa se ne dešava i vrate se - kaže Stošić, koji je bio zadužen za nadgledanje fabrike.

Da „Etigraf“ nije jedina firma čiju je imovinu rasprodao Dragan Golubović potvrđuje i Dragan Ristić, pravni zastupnik firme „Auro ideas end prodžekts“.

- Ta firma je zakupila deo pogona preduzeća „Živinoprodukt“ iz Vranjske Banje i u njemu proizvodila obuću. Kad je preduzeće „Auro ideas end prodžekts“ zatvoreno, Golubović je, navodno, radi naplate dugova za zakup u ime firme „Inobel“, koja je kupila „Živinoprodukt“, izneo sve naše mašine i rasprodao. On to nije smeo da uradi jer se zna da je sud taj koji o tome odlučuje - kaže Ristić.

Tajac u tužilaštvu

Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju juče nam je rečeno da ćemo informacije o događajima u TIV dobiti tek sledeće nedelje, pošto moraju da ispoštuju proceduru.

- Moramo da popišemo sve krivične prijave i da od Višeg tužilaštva u Vranju dobijemo odobrenje da možemo da damo informacije, tako da pre ponedeljka nećemo moći da vam odgovorimo - rekli su nam u OJT u Vranju.

MUP: Podnete su prijave

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kuriru je potvrđeno da su radnici i odgovorna lica iz „TIV komerca“ i „Etigrafa“ više puta prijavljivali da im radnici Agencije „Bled“ ne dozvoljavaju da uđu u fabriku.

- U vezi s tim policijski službenici PU u Vranju nadležnom tužilaštvu podneli su krivične prijave protiv vlasnika pomenute agencije i protiv Dragana Golubovića zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo samovlašće - kažu u MUP i dodaju da je policija preduzimala sve zakonske mere u konsultaciji s nadležnim tužilaštvom.

Agencija „Bled“  radi za opštinu

Kako Kurir saznaje, agencije „Bled“ ima odličnu saradnju s lokalnim vlastima u Vranju, sa kojima je imala ugovor o obezbeđenju svih 12 osnovnih i srednjih škola u tom gradu, ali i nekih drugih javnih institucija.

Nebojša Ljubić, načelnik gradske uprave u Vranju, potvrdio je za Kurir da su ugovori s Agencijom „Bled“ ranije postojali.

- Neki ugovori su postojali, ali detalje ne mogu da vam kažem pre ponedeljka, pošto osoba koja je u finansijama zadužena za to danas nije na poslu - rekao nam je juče Ljubić.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.