5,2 miliona dinara nestalo iz Eparhijskog doma u Vranju, istraga se nastavlja

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2023, 17:05

5,2 miliona dinara nestalo iz Eparhijskog doma u Vranju, istraga se nastavlja

Skoro 45.000 evra, odnosno, 5,2 miliona dinara nestalo je iz sefa Eparhijskog doma u Vranju u periodu od petka, 12. maja, do ponedeljka, 15. maja, kada je iz crkve prijavljena krađa, potvrđuju za Južne vesti iz Osnovnog tužilaštva.

Na osnovu popisnih lista koje su dostavljene Tužilaštvu, utvrđeno je da je iz sefa u kancelariji blagajne Eparhijskog doma, za sada nepoznati počinilac, uzeo 5 miliona i 250.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara u raznim apoenima.

Dežurni javni tužilac je izvršio uviđaj lica mesta u prisustvu inspektora PU Vranje, izvršena je kriminalistička tehnička obrada lica mesta, naloženo izuzimanje video zapisa sa sigurnosnih kamera Eparhije, izuzimanje i obrada bioloških tragova, dostavljanje popisnih lista, kao i obavljanje razgovora sa zaposlenima u Eparhiji - navode iz Tužilaštva.

Nepoznati počinalac se, dodaju, tereti za krivično delo teška krađa.

Iz Eparhije je potvrđeno da je u ponedeljak, 15. maja, oko 8 sati uočeno da je iz kase nestala veća količina novca i da su odmah obavestili policiju.

Javnost će, saopštili su, obavestiti po završenoj istrazi.

Podsetimo, prema nezvaničnim saznanjima, vrata prostorije i sef nisu obijeni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.