Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 13:19

Zimnicu je važno praviti na vreme

Zimnicu je važno praviti na vreme

Vredne domaćice uveliko spremaju zimnicu. Septembar je na pragu, a priprema zimnice ne može da čeka. Tegle krastavaca, paprike, džema i ajvara već su na policama ostava mnogobrojnih Mitrovčanki. One iskusne, kažu, da treba započeti na vreme, kako se ne bi opteretio kućni budžet.

Velika zelena pijaca u Sremskoj Mitrovici u ovom periodu odlično je snabdevena sezonskim voćem i povrćem, ali dugogodišnja praksa pokazuje da su i cene tada nešto više.Najtraženija namirnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je paprika. Nje u ovom kraju ima u izobilju, još ako je iz Mačve onda je posebna, a cena joj je, od 50 do 80 dinara za kilogram. Posle paprike, tu je i paradajz koji košta 80 dinara, dok džačić svežih krastavčića košta 50 dinara po kilogramu. Plavi patlidžan je 60, a ljute feferone koštaju 200 dinara za kilogram. One su najskuplje.

Od sezonskog voća najtraženije je grožđe. Cena i crnog i belog je 80 dinara. Pored grožđa su i šljive, po ceni od 70 dinara. Cenama i ponudama na pijaci u Sremskoj Mitrovici su uglavnom svi zadovoljni, a prema rečima prodavaca,septembar je mesec, kada se na tezgama očekuju najlepši plodovi sremskih i mačvanskih oranica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.